Πέμπτη, 29 Αυγ.
27oC Αθήνα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λινού – ΣΥΡΙΖΑ: Η βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λινού – ΣΥΡΙΖΑ: Η βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μία μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από αυτή την Αθηνά Λινού, φουντώνει η κόντρα με «φόντο» την έδρα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της ζητάει να παραδώσει την έδρα της κι εκείνη αρνείται, στρέφοντας τα «βέλη» της μέσω ανακοινώσεων στον Στέφανο Κασσελάκη. Ταυτόχρονα, η Αθηνά Λινού, εκφράζει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της.

Μάλιστα με ανάρτηση που έκανε στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης (28/8/24) τονίζει θα συνεχίσει δικαστικά!

«Οι αυτόκλητοι δικαστές και δημόσιοι κατήγοροι που δήθεν ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα, πρέπει πάνω απ’ όλα να λάβουν υπόψη τους τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει να παρέμβει για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, έχει ήδη αποφανθεί, και μάλιστα με την πιο σημαντική σύνθεσή του.

Νομικά, ηθικά και πολιτικά, το ζήτημα είναι απολύτως σαφές. Ας μπουν στον κόπο, έστω και τώρα, οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν την απόφαση 855/2017 από τη Μείζονα Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνεχίζω δικαστικά».

Σε άλλη ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα, στο προφίλ της στο Facebook, η Αθηνά Λινού τονίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Διευκρινίζει επίσης, ότι την ψήφισαν πάνω από 25.000 πολίτες, δηλαδή έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από οποιονδήποτε άλλο σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη» και προσθέται ότι «ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα».

«Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό» καταλήγει η κυρία Λινού στην ανάρτησή της στο Facebook.

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Αθηνάς Λινού να μην παραιτηθεί από βουλευτής και να μην παραδώσει την έδρα της, τονίζεται ότι όταν η Αθηνά Λινού όταν ορκίστηκε βουλευτής, υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.
1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

Λινού σε Κασσελάκη: Συμπεριφέρεσαι σαν αυτόκλητος δικαστής

Νωρίτερα, η Αθηνά Λινού είχε δώσει και επίσημα την απάντησή της στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας στην επιστολή της, ότι ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν αυτόκλητος δικαστής.

Συγκεκριμένα η κυρία Λινού ανέφερε:

Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,
μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις.

Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις