Πέμπτη, 29 Αυγ.
27oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασαν οι χορευτές με αναπηρία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασαν οι χορευτές με αναπηρία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα
Reuters

Η έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν ιδιαίτερη, με τους συμμετέχοντες και τους χορευτές να δίνουν το δικό τους μήνυμα στην ανθρωπότητα. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την θέληση αλλά και την αποτυχία να ενσωματωθούν άτομα με αναπηρία στην κοινωνία. 

Eντυπωσίασαν στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου οι χορευτές με αναπηρία, καθώς με την παρουσία τους θέλησαν να στείλουν το δικό τους πολύ συγκινητικό μήνυμα.

Ο Σουηδός, Αλεξάντερ Εκμαν, κύριος χορογράφος αυτής της τελετής, είναι παγκοσμίως γνωστός, με περισσότερες από 50 δημιουργίες και συνεργασίες με το μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων και το Μπαλέτο της Βοστώνης. Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με χορευτές με αναπηρία, καθώς 16 από τους 140 συνολικά χορευτές, αντιμετωπίζουν προβλήματα: «Είναι εξαιρετικοί, πιο ικανοί από πολλούς ικανούς ανθρώπους, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά».

Περίπου 4.400 παρααθλητές από 168 αντιπροσωπείες παρελαύνουν από τα Ηλύσια Πεδία στην Place de la Concorde, όπου, έχει στηθεί μια κεντρική σκηνή.

Στις εξέδρες θα βρίσκονται περίπου 30.000 θεατές, ενώ 15.000 άτομα επιπλέον, θα μπορούν να δουν την παρέλαση των αθλητών σε έναν ελεύθερο χώρο στο κάτω μέρος των Ηλυσίων Πεδίων και άλλοι 30.000 θα μπορούν να παρακολουθήσουν το τελευταίο μέρος της τελετής με την Αφή του Ολυμπιακού Βωμού, κοντά στο Λούβρο. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις