Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Στεγαστική κρίση: Προς ανακαίνιση παλιά σχολεία και αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων

Στεγαστική κρίση: Προς ανακαίνιση παλιά σχολεία και αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων

Παλιά σχολεία και αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της στέγασης δημοσίων υπαλλήλων. «Θα κάνουμε ένα ευρύ πρόγραμμα», όπως δήλωσε η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παλιά σχολεία και παλιά Αστυνομικά Τμήματα θα ανακαινιστούν προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στην περιφέρεια. «Έχουμε συλλέξει όλα τα διαθέσιμα κτίρια», ανέφερε η κα Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι, πχ αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, διορίζονται εκτάκτως στην επαρχία, αντιμετωπίζουν γιγάντιο πρόβλημα εύρεσης στέγης, πόσο μάλλον σε υποφερτή τιμή ενοικίασης.

Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη δήλωσε πως “

Αναφορικά με τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «θα υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα, αφού μελετήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δηλαδή πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε, παλιά αστυνομικά τμήματα, παλιά σχολεία, δημοτικά ή δημόσια κτήρια, κάθε στεγαστικό απόθεμα που υπάρχει κυρίως στα νησιά και σε Ηπειρωτικούς Δήμους προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων. Θα είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερα πράγματα για αυτό μέσα στην χρονιά. Ήδη έχουμε συλλέξει μαζί με την ΕΤΑΔ και την ΕΕΤΑΑ τα διαθέσιμα κτήρια τα οποία προφανώς θα πρέπει να αποτιμηθούν, να γίνει κοστολόγηση, με τους μηχανικούς και να μελετήσουμε πως να ανακαινιστούν, πάντα σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για αυτό».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις