Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Συντάξεις χηρείας: Παράθυρο για αναδρομικές μειώσεις σε δόσεις και βάθος χρόνου στον ιδιωτικό τομέα

Συντάξεις χηρείας: Παράθυρο για αναδρομικές μειώσεις σε δόσεις και βάθος χρόνου στον ιδιωτικό τομέα

Παράθυρο για αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τη μείωση των συντάξεων χηρείας στον ιδιωτικό τομέα αλλά σε πολλές δόσεις άφησε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας σήμερα (29.08.24) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κος Τσακλόγλου ανέφερε σε σχέση με τις συντάξεις χηρείας πως ο νόμος προβλέπει πως στην πρώτη τριετία, μετά το θάνατο ενός συνταξιούχου, η χήρα δικαιούται το 70%.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 35% στην περίπτωση που εργάζεται ή έχει δική της σύνταξη, ενώ όποια χήρα δεν εργάζεται η δεν παίρνει σύνταξη, δεν θα δει μείωση. «Ο νόμος αυτός έπρεπε να εφαρμοστεί από το 2019», σημείωσε ο κος Τσακλόγλου.

Εφαρμόστηκε στο δημόσιο, αλλά όχι στον ιδιωτικό τομέα λόγω προβλημάτων στο λογισμικό. Ο κος Τσακλόγλου επισήμανε θα γίνει τους επόμενους μήνες η εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης τόνισε πως «σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνει κάτι δυσβάστακτο για αυτές τις κύριες που έχουν λάβει ολόκληρη τη σύνταξη χηρείας» από το 2019, τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως (σ.σ. ενδεχόμενη αναδρομική) μείωση θα γίνει «σε μεγάλο βάθος χρόνου» και με «μικρά ποσά».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις από πλευράς κυβέρνησης. Τη θέση αυτή, δηλαδή ότι δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης, επανέλαβε αργότερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως είναι πολύ σύνθετο ζήτημα,

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις