Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 5 Παλαιστίνιους μαχητές που κρύβονταν σε τζαμί

Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 5 Παλαιστίνιους μαχητές που κρύβονταν σε τζαμί

Στην εξουδετέρωση πέντε Παλαιστίνιους τρομοκρατών οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε τζαμί ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο στρατός του Ισραήλ, κατά τη δεύτερη ημέρα «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» σε πολλές πόλεις και καταυλισμούς προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο στρατός του Ισραήλ από χθες Τετάρτη (28.08.2024) είχε επισημάνει ότι «εξουδετέρωσε» εννέα Παλαιστίνιους μαχητές σε επιχειρήσεις του στη Τζενίν, την Τουλκάρεμ, την Τούμπας και τους καταυλισμούς προσφύγων που βρίσκονται στις πόλεις αυτές.

Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για «12 νεκρούς» από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών.

Οι πέντε Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα (29.08.2024) βρίσκονταν στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς της Τουλκάρεμ, όπου ισραηλινό αεροσκάφος σκότωσε άλλους πέντε μαχητές, όπως ανακοίνωσε ο στρατός τη Δευτέρα το βράδυ.

Σήμερα το πρωί κάτοικοι δήλωσαν στο AFP ότι ο στρατός αποσύρθηκε από τον καταυλισμό αλ Φαράα, στην Τούμπας, όπου σκοτώθηκαν πολλοί Παλαιστίνιοι χθες.

Την ίδια ώρα συγκρούσεις συνεχίζουν να μαίνονται στη Τζενίν, πάνω από την οποία πέρασε και ισραηλινό drone, δήλωσε δημοσιογράφος του AFP.

Εξάλλου Ισραηλινοί στρατιώτες εξακολουθούν να επιχειρούν στην Τουλκάρεμ, επεσήμανε άλλος ανταποκριτής του πρακτορείου.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν αυξηθεί οι ταραχές και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η ένταση ήταν οξυμένη ήδη από πριν.

Τουλάχιστον 637 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή αυτή από τον ισραηλινό στρατό ή από εποίκους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία.

Την ίδια περίοδο στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 19 Ισραηλινοί πολίτες ή στρατιώτες σε παλαιστινιακές επιθέσεις, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις