Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ηλεία: Σε σπίτι άντρα που πέθανε βρέθηκαν 100 κιλά TNT

Ηλεία: Σε σπίτι άντρα που πέθανε βρέθηκαν 100 κιλά TNT
ΦΩΤΟ istock

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί από τα εκρηκτικά που βρήκαν μέσα σε σπίτι άντρα, που πέθανε στην Ηλεία, πριν από λίγες μέρες. Πού οδηγούν τα πρώτα στοιχεία.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια σφράγισης του σπιτιού στην Ηλεία, με αστυνομικούς να κάνουν αυτοψία. Επρόκειτο για ακίνητο που έμενε 73χρονος άντρας, ο οποίος πέθανε πριν από λίγες μέρες. Όπως φαίνεται ήταν συλλέκτης όπλων, με ορισμένα από αυτά, να τα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει έρευνα, για να διαπιστωθεί η προέλευση των όπλων και των ισχυρών εκρηκτικών που ισούνται με 100 κιλά TNT.

Ο εντοπισμός του πολεμικού υλικού έγινε στο πλαίσιο προσωρινής σφράγισης της οικίας του 73χρονου άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 73χρονος ήταν συλλέκτης πολεμικού υλικού, μεγάλο μέρος του οποίου φαίνεται πως είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, που ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Μάλιστα, μεταξύ των ανευρεθέντων όπλων, τα οποία φαίνεται πως είναι όλα λειτουργικά, υπήρχαν και δύο παλαιά πολεμικά τυφέκια, που χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης, κατά τις έρευνες στο σπίτι του 73χρονου στο Περιστέρι Ήλιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 305 κιλά πυρίτιδα, 7 κυνηγετικά όπλα, τμήματα παλαιού αυτόματου πυροβόλου όπλου με πέντε γεμιστήρες, 235 κυνηγετικά φυσίγγια και 65 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Επιπλέον, η έρευνα στην οικία πραγματοποιήθηκε παρουσία αρμόδιου Πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Πατρών.Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις