Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μάριος Αθανασίου: Σάλος με την ανάρτησή του για την απόπειρα βιασμού κοπέλας – «Πρόκειται για ανακρίβεια αλλά αυτό που εισέπραξα ήταν σοκαριστικό»

Μάριος Αθανασίου: Σάλος με την ανάρτησή του για την απόπειρα βιασμού κοπέλας – «Πρόκειται για ανακρίβεια αλλά αυτό που εισέπραξα ήταν σοκαριστικό»

Ένα βίντεο απολογίας ανέβασε ο Μάριος Αθανασίου αναφορικά με τη χτεσινή (28.08.3034) του ανάρτηση, όπου εξιστορούσε ένα περιστατικό απόπειρας βιασμού εις βάρος μίας κοπέλας. Ο ηθοποιός εξήγησε στο νέο του post ότι επρόκειτο για ανακρίβεια.

Στο βίντεο που ανέβασε την Τετάρτη, ο Μάριος Αθανασίου, εξηγούσε πως βρέθηκε μάρτυρας τη στιγμή που μία κοπέλα ήταν ημίγυμνη σε κεντρικό δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας με περαστικούς, αστυνομία και οδηγούς «απλώς να κοιτάζουν». Ο ηθοποιός λίγες ώρες μετά την ανάρτηση, προχώρησε στη διαγραφή της από τα social media. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε νέο βίντεο, το περιστατικό δεν είχε να κάνει με απόπειρα βιασμού όπως νόμιζε στην αρχή και ζήτησε συγγνώμη.

Σήμερα Πέμπτη ο γνωστός ηθοποιός ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλοντας να εξηγήσει αναλυτικά το σκηνικό που τόσο τον τάραξε, τονίζοντας ότι δεν ισχύουν όλα όσα είπε. «Έπειτα από επικοινωνία με παιδιά που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την ώρα θέλω να πω ότι η κοπέλα δεν έπεσε θύμα βιασμού, για άλλους λόγους βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση», είπε αρχικά.

«Κατέβασα την ανάρτηση που έκανα χτες μετά την επικοινωνία μου με τα παιδιά που βοήθησαν την κοπέλα από την πρώτη στιγμή και μπράβο τους, γιατί είχα μία αστοχία σε όσα είπα. Δεν ήταν απόπειρα βιασμού, για εμένα ωστόσο εξακολουθεί να είναι μία πολύ άγρια εικόνα, ένα πολύ άγριο σκηνικό. Έτσι όπως έγινε, δεν είχα τη δυνατότητα να διασταυρώσω αν αυτό που βλέπω και η πληροφορία που μου λένε οι άνθρωποι από εκεί ήταν αληθής ή ψευδής», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε: «Δεν ήθελα να κάνω τον “περίεργο”, υπήρχαν άνθρωποι εκεί και δεν ήθελα να επιβαρύνω την κατάσταση. Δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνεις. Αυτό που εισέπραξα ήταν σοκαριστικό και με την προηγούμενη ανάρτησή μου αυτό ήθελα να μεταφέρω. Παρουσία της αστυνομίας και να αισθάνομαι ότι ένας άνθρωπος είναι απροστάτευτος σε κοινή θέα, σε κεντρικό δρόμο και να κοιτούν οι περαστικοί, αφού δεν έχουν θέση να βοηθήσουν.

Δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση κανένα, ούτε να μεταφέρω κάτι λανθασμένο στα media και στην τηλεόραση. Αναφέρομαι σε φαιδρά σχόλια γιατί δεν έχω καμία ανάγκη να λάβω αναγνωσιμότητα και να απασχολήσω τα social, πόσο μάλλον για πολιτικό όφελος. Ζητώ συγγνώμη αν έφερα κάποιους σε δύσκολη θέση και ελπίζω η κοπέλα να είναι πολύ καλύτερα», κατέληξε ο Μάριος Αθανασίου.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marios Athanasiou (@athanasiou_marios)

Η χτεσινή ανάρτηση

Ο Μάριος Αθανασίου στο χτεσινό βίντεο που ανέβασε, κατήγγειλε πως η αστυνομία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κοπέλα μετά την κακοποίησή της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού και περιφερόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια ημίγυμνη, όταν πέρασε ο ηθοποιός από το σημείο και την είδε.

«Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία -και δεν λέω για την κακή αστυνομία, την καλή αστυνομία […] να μην έχει πάρει τα μέτρα της ώστε αυτή η κοπέλα να βρίσκεται σε πιο προφυλαγμένο περιβάλλον. Μια κουβέρτα, κάτι να βάλεις επάνω. Να μην πλησιάζει ο κόσμος γύρω – γύρω και φυσικά τα αυτοκίνητα να μην περνούν και να “βλέπουν τηλεόραση” και να παρακολουθούν με περιέργεια αυτό που συμβαίνει», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του.

Και συνέχιζε: «Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση, μου διέλυσε τον εγκέφαλο. Όπως επίσης και οι ίδιοι οι περαστικοί που καθόντουσαν έτσι. Αν είχα τραβήξει βίντεο που για ευνόητους λόγους δεν το έκανα θα μιλάγαμε για άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή. Δηλαδή θα καταλαβαίνατε ότι υπάρχει μια ευθύνη σ’ αυτή την εικόνα, σ’ αυτή την δυσκολία.

Για μια ακόμα φορά, με αφορμή αυτά τα περιστατικά θα μιλήσουμε ξανά για την αυστηροποίηση των νόμων. Δεν περνάει από το χέρι μου, αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Αν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, να το ζητήσουμε, να το απαιτήσουμε, πολίτες είμαστε έχουμε κάθε δικαίωμα. Νομίζω ότι ο βιασμός και η κακοποίηση και πολύ περισσότερο των ανηλίκων, πρέπει να είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή που μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα», τόνιζε, μεταξύ άλλων ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος τελικά έσβησε την εν λόγω ανάρτηση.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις