Πέμπτη, 29 Αυγ.
29oC Αθήνα

Γερμανία: Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ συστήνει στους πελάτες της να καταψηφίσουν το ακροδεξιό AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Γερμανία: Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ συστήνει στους πελάτες της να καταψηφίσουν το ακροδεξιό AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Σε μία ασυνήθιστα ξεκάθαρη πολιτική εκστρατεία προχώρησε σήμερα (29.08.24) η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία, η EDEKA, καθώς προειδοποιεί τους πολίτες να μην ψηφίσουν υπέρ του ακροδεξιού AfD στις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία, τη Σαξονία (01.09.24) και το Βρανδεμβούργο (22.09.24).

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» και στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία δημοσίευσε ολοσέλιδες διαφημίσεις με το σύνθημα «Γιατί το μπλε δεν είναι επιλογή στην Edeka».

Η διαφήμιση δείχνει κίτρινες μπανάνες, κόκκινες ντομάτες, πράσινο μαρούλι ή μωβ σταφύλια – αλλά όχι μπλε προϊόντα. «Τα μπλε φαγητά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι από τη φύση που λέει: “Προσοχή! Θα μπορούσα να είμαι ασυμβίβαστος”, γράφει ο γίγαντας λιανικής στη διαφήμιση. Η εξέλιξη έχει διδάξει ότι το μπλε δεν είναι καλή επιλογή”.

Συνεχίζει λέγοντας πως «και όταν μιλάμε για εκλογές: το μπλε είναι ο φυσικός εχθρός της υγιούς ποικιλομορφίας, και όχι μόνο όταν πρόκειται για φρούτα και λαχανικά, το μπλε κόμμα».

«Ας διαβάσουμε λοιπόν σωστά τις προειδοποιήσεις για τις τοπικές εκλογές – και ας διασφαλίσουμε ότι ζούμε μαζί με φιλικό τρόπο», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση της Edeka.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις