Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Taylor Swift: Η CIA απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλίες της στη Βιέννη

Taylor Swift: Η CIA απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλίες της στη Βιέννη
Reuters

Σε λουτρό αίματος σχεδίαζαν να μετατρέψουν τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη άνδρες που δηλώνουν πίστη στον ISIS. 

Η CIA αποκάλυψε πώς απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη, στις 8, 9 και 10 Αυγούστου, καθώς «σχεδίαζαν να σκοτώσουν δεκάδες χιλιάδες».

Οι συναυλίες της τραγουδίστριας ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές, αφού η αυστριακή αστυνομία ειδοποιήθηκε για τρομοκρατικό σχέδιο. 

Η CIA ήταν εκείνη που προειδοποίησε τις αυστριακές αρχές για τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Taylor Swift στη Βιέννη, δήλωσε την Τετάρτη (28.08.2024) ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Κοέν.

«Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων, είμαι σίγουρος, πολλών Αμερικανών», είπε ο Κοέν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας.

«Οι Αυστριακοί μπόρεσαν να κάνουν αυτές τις συλλήψεις επειδή η υπηρεσία και οι εταίροι μας στην κοινότητα των πληροφοριών τούς παρείχαν πληροφορίες για το τι σχεδίαζε να κάνει αυτή η συνδεδεμένη με τον ISIS», πρόσθεσε.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου δύο άνδρες – έναν 19χρονο στην πόλη Τέρνιτς, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στην ίδια τη Βιέννη – οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός πολίτης, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Περίπου 200.000 άνθρωποι αναμενόταν να παρακολουθήσουν τις τρεις συναυλίες συνολικά, αναφέρουν οι Times.

H δημοφιλής τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ είχε δηλώσει τότε ότι η ακύρωση των συναυλιών ήταν καταστροφική για την ίδια.

«Η ακύρωση των συναυλιών μας στη Βιέννη ήταν καταστροφική. Ο λόγος των ακυρώσεων με γέμισε με μια νέα αίσθηση φόβου και μια τεράστια δόση ενοχής επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε αυτές τις συναυλίες» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram στις 21 Αυγούστου 2024.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις