Πέμπτη, 29 Αυγ.
29oC Αθήνα

Καυτές Βραζιλιάνες, χοντρά πορτοφόλια και κόκα πίσω από το ροζ κύκλωμα στη Μύκονο – Το βαθύ λαρύγγι και τα ραντεβού παγίδα

Καυτές Βραζιλιάνες, χοντρά πορτοφόλια και κόκα πίσω από το ροζ κύκλωμα στη Μύκονο – Το βαθύ λαρύγγι και τα ραντεβού παγίδα
istock

«Ιπτάμενα» escorts απο τη Βραζιλία, πελάτες με χοντρά πορτοφόλια που διέθεταν εκατοντάδες ευρώ για λίγες ώρες ηδονής σε πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου, «ρουθούνια» της Αθήνας και του εξωτερικού που ρουφούσαν αχόρταγα γραμμές της λεγόμενης «λευκής κυρίας» αλλά και «ροζ» κοκαΐνη, αποτελούν τα σκηνικά μιας κινηματογραφικής ιστορίας που διαδραματιζόταν τους τελευταίους μηνες στο «νησί των ανέμων».

Δυο ομογενείς Έλληνες απο τη Γερμανία, γυρω στα 30 και ένας Κρητικός, αγνώστου διαμονής, είχαν στήσει ένα «ροζ» δίκτυο που «ναυλωνε» καλλίγραμμα κορίτσια απο τη Βραζιλία και μέσω ενος «πονηρού» σαιτ το οποίο «έπεσε», εκλειναν ραντεβού με τις «καυτές» καλλονές της Λατινικής Αμερικής, με την ταριφα να ξεκινάει απο τα 350 ευρώ και να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Όταν ένα «βαθύ λαρύγγι» μίλησε και κάρφωσε τη «ροζ μπιζνα» αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έκαναν απόβαση στη Μύκονο και έβαλαν στο χέρι, το κύκλωμα. Στα δίχτυα του νόμου έπεσε ο 31χρονος Έλληνας, γεννημένος στο Μόναχο, προσωρινός κάτοικος Μυκόνου, ο 32χρονος συνεργός του και αυτός προσωρινός κάτοικος Μυκόνου ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και το όνομα ενός 41χρονου Κρητικού ο οποιος δεν εχει συλληφθεί. 

Τους «έδωσε» το «βαθύ λαρύγγι»

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το ξεσκέπασμα της «ροζ» ιστορίας έγινε όταν: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας αναφορικά με τη λειτουργία «γραφείου» ερωτικών ραντεβού που δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας (σ.σ αναφέρεται στο σάιτ) στην οποία είναι καταχωρημένες αγγελίες αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών.

Οι συγκεκριμένες εκδιδόμενες φέρονταν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καθορίζεται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια αυτού είτε σε χώρο των εκδιδομένων («incall» ραντεβού) είτε στις οικίες των «πελατών» ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες («outcall» ραντεβού).

Μάλιστα, σε αυτά τα ραντεβού, τις εκδιδόμενες φέρονταν να μεταφέρουν δύο άγνωστοι άνδρες, οδηγώντας εκ περιτροπής οχημα μάρκας «FIAT» μοντέλου «PANDA» χρώματος λευκού. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας στο διαδίκτυο, επιβεβαιώθηκε ότι στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα εμφανίζονται ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτω από τις οποίες προβάλλονται: το όνομα τους, οι ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η καθεμία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του «γραφείου» και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην κάθε ερωτική συνεύρεση». 

Η χαρτογράφηση

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, αφού διαπίστωσαν ότι η πληροφορία απο το ανώνυμο «καρφί» ήταν αξιόπιστη, δεν άφησαν το χρόνο να χαθεί και έπιασαν αμέσως δουλειά. Μια ειδική ομάδα, ξεκίνησε την συλλογή στοιχείων κάνοντας την λεγόμενη χαρτογράφηση του κυκλώματος. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «Μετά τη χαρτογράφηση της δράσης της εμπλεκομένων και τη διακριτική τους επιτήρηση, εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό τη σύλληψη των εν λόγω ατόμων και τον εντοπισμό των ευάλωτων γυναικών. Βραδινές ώρες της 27-08-2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου».

Τα δύο ραντεβού σε πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου

Στη συνέχεια όπως αναφέρεται, κλείστηκαν δύο ραντεβού – παγίδες για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα στοιχεία και να τους βάλουν στο χέρι. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία: «Κατόπιν, κανονίστηκαν τηλεφωνικώς δύο ερωτικά ραντεβού, διάρκειας μίας ώρας και έναντι του χρηματικού ποσού των 350 ευρώ έκαστο, με εκδιδόμενες που διαφημίζονται σε αγγελίες αναρτημένες στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα. Το πρώτο, σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) και το δεύτερο στο ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες (incall), το οποίο εδρεύει στην περιοχή του αεροδρομίου. Συγκεκριμένα: Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες (incall), το οποίο εδρεύει στην περιοχή του αεροδρομίου παρουσιάστηκε γυναίκα 35ετων υπήκοος Βραζιλίας ενώ γίνεται μνεία ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εν λόγω ξενοδοχείο δεν εντοπίστηκε έτερη εκδιδόμενη γυναίκα.

Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) εμφανίστηκε στο δωμάτιο 25χρονη υπηκοος Βραζιλίας, την οποία προηγουμένως είχαν μεταφέρει από κοινού οι δυο κατηγορούμενοι. Παράλληλα, κατά την ακινητοποίηση του οχήματος και την δέσμευση των δυο κατηγορουμένων εντοπίστηκε ως συνεπιβάτης μια 35χρονη υπήκοος Βραζιλίας.

Εξέταση απο ψυχολόγο 

Οι Βραζιλιάνες μετα την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, οπως αναφέρεται τους παρασχέθηκε αρωγή και «εξέταση παρουσία ψυχολόγου ενώ μετά απο αξιολόγηση όλου του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, συνελήφθησαν τα δύο εκ των τριών μελών της εγκληματικής ομάδας. Γίνεται μνεία ότι ο τριτος κατηγορούμενος είχε αναχωρήσει προ ημέρων για τη Γερμανία όπου διαμένει μόνιμα. Από την ενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την επιδίωξη παράνομου οικονομικού οφέλους. Ειδικότερα, προέβαιναν στην προαγωγή στην πορνεία γυναικών, μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου στο οποίο ο 31χρονος Έλληνας κατοικος Μονάχου, ενείχε το ρόλο του υπεύθυνου-συντονιστή των ερωτικών ραντεβού και οι αλλοι δυο κατηγορούμενοι το ρόλο των «οδηγών».

Κοκαΐνη και «ροζ» κοκαΐνη

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα απο την έρευνα της Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται, βρέθηκαν χρήματα, κοκαΐνη αλλά και «ροζ» κοκαΐνη, ένας συνδυασμός κόκας και χαπιών έκστασι που κάνει θραύση στι νησί των ανέμων κάθε καλοκαίρι. «Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

• Το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων δέκα πέντε ευρώ (3.015€) και εβδομήντα (70) Λιρών Βρετανίας.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένα tablet και ένας φορητός υπολογιστής.
• Ένα Ι.Χ.Ε. ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
• Μικροποσότητες Ναρκωτικών -ινδική κάνναβη, κοκαΐνη και μίξη κοκαΐνης με έκστασι (ροζ κοκαΐνη). Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν την 29- 08-2024 ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Στις υπό εκμετάλλευση γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υπηρεσία μας, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης Μ.Κ.Ο. σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις