Παρασκευή, 30 Αυγ.
28oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τη φωτιά στο εργοστάσιο αυγών – Τα στοιχεία δείχνουν ηλεκτρική βλάβη και όχι εμπρησμό από vegan ακτιβιστές

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τη φωτιά στο εργοστάσιο αυγών – Τα στοιχεία δείχνουν ηλεκτρική βλάβη και όχι εμπρησμό από vegan ακτιβιστές
ΦΩΤΟ Polites Oraiokastrou

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής αυγών στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά την ανάληψη της ευθύνης από οργάνωση vegan ακτιβιστών για εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με την αντίστοιχη υπηρεσία της Πυροσβεστικής για τα αίτια της φωτιάς σε εγκαταστάσεις εταιρείας αυγών στη Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική εκτιμά πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν οφείλεται σε εμπρησμό η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις αυγοπαραγωγικής εταιρείας.

Στο σημείο ήταν παρόντες φύλακας και δύο οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν παλέτες με αυγοθήκες, ενώ δεν προκύπτει παρουσία κάποιου άλλου ατόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη φωτιά είχε αναλάβει οργάνωση που αυτοαποκαλείται ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών), η οποία απειλούσε ότι θα επανέλθει αν η επιχείρηση της «Tsakiris Family» λειτουργήσει ξανά, λέγοντας «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

Σε ανάρτησή της οργάνωσης σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι ο λόγος που προχώρησαν στον εμπρησμό της εταιρείας με αυγά είναι ο βασανισμός των ζώων. Διαμήνυαν, μάλιστα, πως προτίθενται να ξανακάψουν τις εγκαταστάσεις σε περίπτωση που λειτουργήσουν και πάλι.

Εξαιτίας της φωτιάς, οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις