Πέμπτη, 29 Αυγ.
28oC Αθήνα

Θερινές εκπτώσεις 2024: Χειρότερο τζίρο κάνει φέτος το 58,7% των εμπόρων

Θερινές εκπτώσεις 2024: Χειρότερο τζίρο κάνει φέτος το 58,7% των εμπόρων

Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εμπόρων κατά τις φετινές θερινές εκπτώσεις οι οποίες λήγουν την Κυριακή 31 Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των θερινών εκπτώσεων του 2023, το 21% των εμπόρων δήλωσε ότι έκανε καλύτερο τζίρο, το 18,8% δήλωσε ότι έκανε τον ίδιο τζίρο και χειρότερο τζίρο δήλωσε ότι έκανε το 58,7%.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για την πορεία των πωλήσεων το επόμενο εξάμηνο το 32,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα αυξηθούν, το 32,2% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα παραμείνουν σταθερές, το 21,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα μειωθούν και το 13,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν ξέρουν/δεν απαντούν.

Σε ερώτηση για τον βαθμό που τους επηρέασε η ψηφιακή διασύνδεση με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, 78% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε ελάχιστα έως καθόλου. Το 6,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε θετικά σε μικρό βαθμό. 3,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε θετικά σε σημαντικό βαθμό. 6,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε αρνητικά σε μικρό βαθμό. 4,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε αρνητικά σε σημαντικό βαθμό και 1,5% δεν απάντησε.

Σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τον εμπορικό κόσμο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, 26,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε περισσότερο από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, 14,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε περισσότερο από την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την ΑΑΔΕ. 16,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε περισσότερο από την φορολόγηση τεκμαρτού εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. 26,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η λειτουργία της επιχείρησής τους επηρεάστηκε περισσότερο από το κόστος συναλλαγών του τραπεζικού συστήματος και τέλος, 16,1% δεν απάντησε.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις