Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στη φάση των 16 η Ποιμενίδου στην τοξοβολία, δεύτερη νίκη για τη Μέτζου στα μπότσια

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στη φάση των 16 η Ποιμενίδου στην τοξοβολία, δεύτερη νίκη για τη Μέτζου στα μπότσια

Άνετη πρόκριση στις «16» της όπεν κατηγορίας Ολυμπιακού τόξου εξασφάλισε η Δωροθέα Ποιμενίδου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και θα διεκδικήσει την είσοδό της στα προημιτελικά στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Ποιμενίδου συγκέντρωσε 588 πόντους στον προκριματικό γύρο, έχοντας και 11 10αρια. Με την επίδοση αυτή κατετάγη στην 5η θέση και στη νοκ άουτ αναμέτρηση που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (09:35 το πρωί) θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αζίζζ Μπεναμί (Γαλλία) κι την Σομαΐ Ραχίμι (Ιράν) για μία θέση στα προημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Επιπρόσθετα, η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια θα είναι στα προημιτελικά στην κατηγορία BC4 στο τουρνουά μπότσια των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου διπλασίασε τις νίκες της στην κατηγορία BC4 κι εξασφάλισε την παρουσία της στην προημιτελική φάση στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η 53χρονη πρωταθλήτρια επικράτησε με 7-0 επί της Μάγιο Αγιέρ από την Ισπανία, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει και της Αναμαρία Αράμπασιτς από την Κροατία με 5-4. Έτσι, η Μόρφη Μέτζου παίρνει το ένα από τα δύο εισιτήρια του α’ ομίλου για τα προημιτελικά.

Την Παρασκευή (30/8, 18:00) θα παίξει με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα, που επίσης έχει δύο νίκες.

Αντίθετα η Άννα Ντέντα άρχισε με ήττα τη δική της προσπάθεια στους 3ους Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις