Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάγγερ επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά τα σχόλιά του για την Παλαιστίνη

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάγγερ επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά τα σχόλιά του για την Παλαιστίνη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τα σχόλια που είχε κάνει ο Ιωσήφ Βάγγερ για το παλαιστινιακό τον είχαν στείλει εκτός ΕΡΤ, όμως επιστρέφει στο πόστο του μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης σχετικά με την πειθαρχική διαδικασία που είχε κινηθεί σε βάρος του.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ Ιωσήφ Βάγγερ η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με όσα είχε πει για το παλαιστινιακό.

Σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είπε αυτά που περιμέναμε να πει…πρώτη η ΕΡΤ πριν έναν μήνα !

Ωστόσο η διοίκηση, όχι μόνο δε με προστάτεψε στον βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε η γνωστή συμμορία του ντοκουμέντου εις βάρος μου αλλά αντίθετα έριξε κι άλλο νερό στον μύλο της στοχοποίησής μου.

Αυτή η αντιμετώπιση με έκανε να νοιώσω μόνος, ευάλωτος και πολύ απογοητευμένος από την στάση των “συναδέλφων” που αποφάσισαν αμέσως να με απομακρύνουν από το πρόγραμμα και να με παραπέμψουν στο πειθαρχικό, ενώ ήμουν σε άδεια.

Σήμερα επιτέλους νοιώθω ότι αυτό που θεωρούμε αυτονόητο δεν είναι ένας ακόμα μύθος.

Ραντεβού το ΣΚ 16:00 στο kosmos με “Μουσικές Ιστορίες”».

Ο Ιωσήφ Βάγγερ κατά την διάρκεια εκπομπής του στο ραδιόφωνο Kosmos Fm είχε κάνει σχόλια για την Παλαιστίνη, κάνοντας αναφορά σε μια πρόσφατη συναυλία του συγκροτήματος Thievery Corporation και είχε επικρίνει τα μέλη του. Παράλληλα είχε αναφερθεί και στη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η διπλωματική αποστολή της Παλαιστίνης στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε στην ΕΡΤ, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του και ζητήθηκε η απομάκρυνσή του από τον σταθμό.

Η υπόθεση έφτασε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελευθερία του λόγου δεν μπαίνει στο ζύγι και δεν είναι δυνατόν να διώκεται ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επειδή εξέφρασε τις απόψεις του.

Media Τελευταίες ειδήσεις