Παρασκευή, 30 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Φίδι μπήκε σε εκκλησία και εμφανίστηκε πάνω από τις εικόνες έξω από το Ιερό

Μεσολόγγι: Φίδι μπήκε σε εκκλησία και εμφανίστηκε πάνω από τις εικόνες έξω από το Ιερό

Το βίντεο με το φίδι μέσα σε εκκλησία στο Μεσολόγγι κάνει το γύρο του διαδικτύου. «Πάγωσαν» οι πιστοί που το είδαν πάνω από τις εικόνες.

Ένα σοκαριστικό σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε σε εκκλησία της Σταμνάς στο Μεσολόγγι. Ανάμεσα στις εικόνες του Προδρόμου και του Χριστού κουλούριαζε, σε ένα γύψινο αγγελάκι, ένα μεγάλο φίδι. Σύμφωνα με το nafpantianews.gr επρόκειτο για ένα λαφιάτη, που είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο. Το ερπετό απομακρύνθηκε με τη βοήθεια εθελοντών που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο. Απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον και η ηρεμία επανήλθε.

Ο λαφιάτης μπορεί να προκαλεί τρόμο λόγω του μεγέθους του, καθώς είναι το μεγαλύτερο, μαζί με το σαπίτη, φίδι στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι ήρεμο και ελάχιστα, έως καθόλου, επιθετικό. Δεν έχει δηλητήριο και σκοτώνει την τροφή του με περίσφιξη.

Κάθε καλοκαίρι το Μεσολόγγι βλέπει τα φίδια να αυξάνονται, με τα περισσότερα να είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Εάν δεν είμαστε ικανοί να αναγνωρίσουμε το φίδι και να ξέρουμε εάν είναι δηλητηριώδες ή όχι, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να καλέσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα αρμόδια υπηρεσία για τέτοια περιστατικά, όμως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενδέχεται να συνεργάζεται με κάποιους ειδικούς οι οποίοι θα έρθουν εθελοντικά να απομακρύνουν το φίδι. Καθώς περιμένουμε να έρθει ο ειδικός ή το προσωπικό της Π.Υ., αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε το φίδι από απόσταση 3 μέτρων τουλάχιστον, έτσι ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται.

Επίσης μπορούμε να πετάξουμε πάνω του μία κουβέρτα γιατί είναι πολύ πιθανό να νιώσει ασφάλεια από κάτω και να παραμείνει εκεί μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να τρυπώσει σε κάποιο δύσκολο και μη προσβάσιμο σημείο του σπιτιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις