Παρασκευή, 30 Αυγ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Έρχονται βροχές το μεσημέρι στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Έρχονται βροχές το μεσημέρι στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι της Παρασκευής (30.08.2024) στην Αττική με τη δεύτερη ημέρα αστάθειας του καιρού να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης τα έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Σχετική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά το βράδυ στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Στους χάρτες παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής (30.08.2024).

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις