Παρασκευή, 30 Αυγ.
25oC Αθήνα

Οι πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ «Miyazaki, Spirit of Nature» που έρχεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Οι πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ «Miyazaki, Spirit of Nature» που έρχεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Tο έργο του σπουδαίου δημιουργού Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) τιμά το νέο ντοκιμαντέρ του Λίο Φαβιέ (Leo Favier) με τίτλο «Miyazaki, Spirit of Nature».

Το ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τις επόμενες ημέρες, χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στη βαθιά σύνδεση του θρυλικού δημιουργού με τη φύση και τα περιβαλλοντικά θέματα που εκφράζονται μέσω των ταινιών του».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «μέσα από εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Totoro και η πριγκίπισσα Mononoke, οι ταινίες του Μιγιαζάκι αντικατοπτρίζουν τις βαθιές ανησυχίες του για τον κόσμο, συχνά αυτοβιογραφικές και απηχούν τις ανατροπές του 20ού αιώνα.

Το «Miyazaki, Spirit of Nature», εμπλουτισμένο με εξαιρετικά αποσπάσματα ταινιών και γνώσεις από φωνές όπως του γιου του και σκηνοθέτη Goro Miyazaki, του παραγωγού του, Toshio Suzuki και του φιλοσόφου Timothy Morton, αποκαλύπτει το βαθύ οικολογικό έργο του Μιγιαζάκι που αμφισβητεί τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο και τα ζωντανά πλάσματα».

Στο βασικό καστ συμμετέχουν επίσης οι Hiromasa Yonebayashi, Philippe Descola, Susan Napier, Shin-Ichi Fukuoka και Seiji Kanoh. Σύμφωνα με το Deadline, το σενάριο της ταινίας υπογράφει μαζί με τον σκηνοθέτη, ο Léo Brachet.

«Η ταινία μοιάζει με ένα μεγάλο ταξίδι στον εικοστό αιώνα, όπου η μαγεία του animation εμφανίζεται ως ένας οικείος τρόπος αντιμετώπισης της πραγματικότητας», είπε ο Φαβιέ υπογραμμίζοντας ότι ήθελε επίσης να «αναδείξει την κοσμοθεωρία που μεταφέρεται» από τις ταινίες του.

«Με τη βοήθεια βιολόγων, φιλοσόφων και ανθρωπολόγων επιδιώκω να προβληματίσω με αυτό το έργο που έχει τόσο ζωηρή απήχηση στον κόσμο μας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση, την κατάρρευση της βιοποικιλότητας και τους πολέμους», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις