Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Καιρός – Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό και το Σάββατο, ανοίγει την Κυριακή

Καιρός – Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό και το Σάββατο, ανοίγει την Κυριακή
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ (αρχείο)

Κλειστό θα είναι το φαράγγι Σαμαριάς και το Σάββατο 31 Αυγούστου λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Το φαράγγι θα είναι προσβάσιμο από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) την Παρασκευή (30.08.2024).

Στην ανακοίνωσή του για το φαράγγι Σαμαριάς που παραμένει κλειστό λόγω καιρού, ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ασταθή καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού και της, εν γένει, εύρυθμης λειτουργίας του χώρου, ο Εθνικός Δρυμός θα παραμένει κλειστός αύριο, Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Ο Δρυμός αναμένεται να είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες σε όλο το μήκος της διαδρομής και από τις δύο εισόδους από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Παρόλα αυτά, εφόσον ληφθεί ενημέρωση για ασταθή καιρικά φαινόμενα τόσο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας όσο και οποιαδήποτε στιγμή, ο Εθνικός Δρυμός θα κλείσει άμεσα και οι επισκέπτες οφείλουν να εξέλθουν σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις