Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Βόλος, μετά τις πρωτοφανείς εικόνες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με τα νεκρά ψάρια, που έχουν ξεβραστεί στις ακτές του Παγασητικού.
Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το Βόλο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα νεκρά ψάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου -μετά τη μήνυση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου- δε μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας, από την οποία νεκρά ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, που είχε διατάξει και ολοκλήρωσε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα, αποδεικνύει ότι ο Παγασητικός μέχρι και την εμφάνιση των ψαριών από την Κάρλα, δεν επιβαρύνονταν από τη λίμνη και πως το θυρόφραγμα, εξαιτίας του οποίου νερά και ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, δεν μπορούσε να κλείσει.
Με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις πλημμύρες, έγινε πολύμηνη έρευνα που έδειξε ότι, βάσει μετρήσεων, τα νερά της Κάρλας δεν ήταν μολυσμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ποιότητα του νερού του Παγασητικού Κόλπου δεν επηρεαζόταν από την είσοδο σε αυτόν, νερών από την Κάρλα. Το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση.
Επίσης, αναφέρεται ότι το άνοιγμα του θυροφράγματος ακολουθεί τους κανόνες που θέτει ο Νόμος.
Με βάση τα παραπάνω η μήνυση του δημάρχου Βόλου τέθηκε στο αρχείο.