Σάββατο, 31 Αυγ.
27oC Αθήνα

Καβάλα: Με πέντε ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το πλοίο «Διαγόρας»

Καβάλα: Με πέντε ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το πλοίο «Διαγόρας»

Με πέντε ώρες καθυστέρηση αναχώρησε τελικά το πλοίο «Διαγόρας» που είχε συρθεί στο κρηπίδωμα του λιμανιού Καβάλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο «Διαγόρας» αναχώρησε στις 12:00 τα μεσάνυχτα μετά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, όπου του επετράπη ο απόπλους για το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο.

Το πλοίο κατά την αναχώρηση του στις 7:00 το βράδυ της Παρασκευής, σύρθηκε στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Καβάλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και τον ισχυρό αέρα κατά τον απόπλου του πλοίου.

Το πλοίο με 923 επιβάτες επέστρεψε στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να ελεγχθεί ότι δεν προκλήθηκε κάποιο ρήγμα και τελικά αναχώρησε πέντε ώρες αργότερα, στις 12 τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Όπως σημείωσε ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Attica στη Λέσβο Ηλίας Πίκουλος, «λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, και του αέρα που επικρατούσαν τη στιγμή που απόπλου, το πλοίο σύρθηκε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να γδαρθεί μπογιά από τα πλαϊνά του πλοίου και τίποτα περισσότερο όπως προέκυψε από τον έλεγχο. Το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του μέχρι τη Σάμο και εν συνεχεία από το Β. Αιγαίο προς Θεσσαλονίκη».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις