Σάββατο, 31 Αυγ.
27oC Αθήνα

Λαμία – Ολυμπιακός: Επικίνδυνη έξοδος για τους Πειραιώτες στη Super League

Λαμία – Ολυμπιακός: Επικίνδυνη έξοδος για τους Πειραιώτες στη Super League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το απόλυτο τη σεζόν στη Super League, αλλά στην τρίτη αγωνιστική έχει μπροστά του ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Λαμία.

Μετά το διπλό στο Βόλο, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα της Athens Kallithea στην προηγούμενη αγωνιστική της Super League και πλέον καλείται να πάρει το διπλό κόντρα στη δυνατή και φέτος Λαμία.

Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά έχει τέσσερις βαθμούς μετά από δύο εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν, με την ισοπαλία να έρχεται κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena. Οι Λαμιώτες θα κάνουν έτσι πρεμιέρα στο γήπεδό τους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον οποί και νίκησαν πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έπειτα από 13 διαδοχικές ήττες εντός και  εκτός έδρας, η Λαμία κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 στην κανονική διάρκεια της περασμένης σεζόν στη Super League. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν συνολικά τέσσερις φορές την αγωνιστική περίοδο 2023-24, αφού βρέθηκαν  αντίπαλοι και στην διαδικασία των πλέι οφ, όπου συμμετείχαν για πρώτη φορά οι Λαμιώτες. 

Υπάρχουν συνολικά 18 αναμετρήσεις μεταξύ τους, με τον Ολυμπιακό να έχει 17 νίκες και στις 10 από αυτές έχει επικρατήσει χωρίς να δεχθεί τέρμα. Η Λαμία κατάφερε να σκοράρει στα τρία τελευταία  μεταξύ τους, στα δύο στην έδρα της και στην τελευταία τους αναμέτρηση που ήταν για τα πλέι οφ στο  στάδιο Καραϊσκάκης.  

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν επικρατήσει στις επτά από τις οκτώ επισκέψεις τους στη Λαμία και όλες είναι  με διαφορετικό σκορ. Η αναμέτρηση Λαμία – Ολυμπιακός 0-1 στις 26 Αυγούστου 2017 ήταν η πρώτη που έδωσε εντός έδρας η Λαμία στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία και ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε διεξαχθεί  το παρθενικό της παιχνίδι στην Super League, η λευκή ισοπαλία στην Ξάνθη.

Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπι το 2019-20 είχε σημειώσει χατ τρικ στο 4-0 των Ερυθρολεύκων και συνολικά  έχει πέντε γκολ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Λαμία. Τα συνολικά του γκολ, όμως, είναι οκτώ,  αφού έχει σκοράρει και τρεις φορές σε αναμετρήσεις τους στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 4-25

*Με στοιχεία της Super League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις