Κυριακή, 1 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Sounion: Αρχίζει την Κυριακή η ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου ανακοίνωσαν οι Χούθι

Sounion: Αρχίζει την Κυριακή η ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου ανακοίνωσαν οι Χούθι
ΦΩΤΟ Reuters

Η επιχείρηση ρυμούλκησης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Sounion», θα ξεκινήσει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Την είδηση ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, το Σάββατο (31.08.2024).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης, Τζαμέλ Άμερ, μέσω Facebook, ρυμουλκά αναμένεται να αρχίσουν την Κυριακή την επιχείρηση ρυμούλκησης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Sounion».

Το «Sounion» χτυπήθηκε με σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι αντάρτες της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι τόνισαν πως το έπληξαν με drones και πυραύλους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο ρυμούλκησης του «Sounion», είναι αποτέλεσμα στενού συντονισμού μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ευρωπαίων εταίρων και βασικών περιφερειακών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, οι αντάρτες Χούθι είχαν δηλώσει ότι είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε στις 28 Αυγούστου η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπός τους έσπευσε να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς τους, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις