Κυριακή, 1 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς τους. 

Την είδηση του θανάτου του Δάνη Κατρανίδη έκανε γνωστή ο συνάδελφός του, ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook. 

O Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο Facebook: 

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό!

Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια….

Το κενό είναι μεγάλο….».

 

Ποιος ήταν ο Δάνης Κατρανίδης

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 4 Αυγούστου του 1949. Το όνομά του ήταν Δανιήλ, αλλά έγινε γνωστός με το όνομα Δάνης. 

Ήταν απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης, ενώ υπήρξε για 7 χρόνια ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου.

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 ενθουσίασε με τον ρόλο που είχε στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, οι δυο τους χώρισαν το 1977.

Ο Δάνης Κατρανίδης παντρεύτηκε συνολικά 3 φορές, χωρίς να αποκτήσει παιδιά.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια, δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα.

Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια».

Με πληροφορίες από Wikipedia

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις