Κυριακή, 1 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Λήδα Μανθοπούλου, μια μαχήτρια της ζωής: Η διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας και το τατουάζ στη μνήμη του πατέρα της, Αίαντα

Λήδα Μανθοπούλου, μια μαχήτρια της ζωής: Η διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας και το τατουάζ στη μνήμη του πατέρα της, Αίαντα
Reuters

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού, Αίαντα Μανθόπουλου, άφησε πίσω τις δύσκολες στιγμές που της έφερε η ζωή και “έλαμψε” στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι.

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα Τ38 των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 μέσα στο στο “Stade de France”, αφιερώνοντας την επιτυχία της στους δικούς της και σε όλη της Ελλάδα και δίνοντας το ιδανικό παράδειγμα, ότι όσα προβλήματα κι εάν μας φέρνει η ζωή, εμείς δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω.

Αν και πολλά χρόνια αθλήτρια, η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού, Αίαντα Μανθόπουλου, είδε τα δεδομένα στη ζωή της να αλλάζουν όταν διαπίστωσε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η 19χρονη Λαρισαία αθλήτρια είχε αναφέρει ότι τον πρώτο καιρό αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

“Υπήρχαν πολλοί πόνοι, άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου. Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο. Είναι κάτι, που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω”, είχε δηλώσει σχετικά η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου, η οποία κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στην παρθενική της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει.

Η νεαρή σπρίντερ έβαλε στην άκρη το συγκεκριμένοι πρόβλημα, κατάφερε να συνεχίσει τον αθλητισμό, να πάρει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και να διαπρέψει. Ένα Παράδειγμα θάρρους και επιμονής!

Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 2005 στην Αθήνα. Η 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου είδε τον πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλο να φεύγει από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023, σε ηλικία μόλις 61 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Σε μια συγκινητική της ανάρτηση, μετά το θάνατο του πατέρα της, η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όταν έφυγες πήγα και έκανα τις μάσκες του θεάτρου τατουάζ για εμάς, για εσένα… για να σε έχω πάντα δίπλα μου, για να θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ και να γελάω και να κλαιω για να μου απαλύνει τον πόνο που ζω όλους τους μήνες, παλεύοντας ταυτόχρονα με την σκλήρυνση κατά πλάκας… Η μονάκριβη σου κόρη όπως με φώναζες σε αγαπάει στο άπειρο και πίσω…”

“Η κόρη μου πήρε πρώτη την απόφαση, να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω”, είχε αποκαλύψει η μητέρα της, η ηθοποιός Στέλλα Τσιάτσιου.

Θείος της είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, με την ίδια ωστόσο -παρά τις επιρροές που είχε- να επιλέγει τον δρόμο του στίβου. Με τον αθλητισμό ασχολείται και ο 18χρονος αδερφός της, Χρήστος Μανθόπουλος, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τη μεγάλη χαρά του μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου δέχθηκε μια ακόμα δυσάρεστη είδηση. Δύο μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του και γιαγιά της, Λίντα.

«Από σήμερα, αγάπη μου, δεν είσαι μόνος σου. Η Λίντα μας είναι στη μεγάλη σου αγκαλιά… καλή αντάμωση», ήταν η λεζάντα στο βίντεο που είχε ανέβει από το οικογενειακό περιβάλλον του αείμνηστου ηθοποιού και έδειχνε τον Αίαντα Μανθόπουλο να τραγουδά στη μητέρα του.

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου ξεπέρασε τις μεγάλες προκλήσεις που της έφερε μέχρι στιγμής η ζωή, χαμογελάει και δηλώνει έτοιμη για την επόμενη ημέρα, με σκοπό να πετύχει για μια ακόμα φορά!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις