Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Φοροδιαφυγή: Τα 11 μέτρα στη φαρέτρα της κυβέρνησης

Φοροδιαφυγή: Τα 11 μέτρα στη φαρέτρα της κυβέρνησης

Έντεκα μέτρα υλοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Το δεύτερο είναι πως έχει καταστεί υποχρεωτική η κατοχή συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλους τους κλάδους. Το τρίτο είναι η καθολική και υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση. Προϋπόθεση για αυτό είναι να λάβει η κυβέρνηση την απαιτούμενη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Το τέταρτο μέτρο είναι η υποχρεωτική η υποβολή των στοιχείων στο σύστημα MyData. Το πέμπτο μέτρο είναι η υποχρέωση αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο με τραπεζικά μέσα πληρωμής. Το έκτο μέτρο είναι η ενεργοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής πιλοτικά από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η αύξηση του προστίμου για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά στο διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής αποτελεί το έβδομο μέτρο στη φαρέτρα της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.

Το όγδοο μέτρο είναι η θεσμοθέτηση της πληρωμής προνοιακών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών. Το ένατο μέτρο θα αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Όποιος νοικιάζει από τρία ακίνητα και πάνω θα αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση και θα υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ, σύμφωνα με τη θέση της κυβέρνησης.

Το δέκατο μέτρο είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος του λαθρεμπόριο καυσίμων με διακοπή της συνεργασίας των εταιρειών εμπορίας καυσίμων με παραβάτες λαθρεμπορίας.

Το εντέκατο μέτρο είναι η εφαρμογή μαχητού τεκμηρίου στο ύψος του κατώτατου μισθού στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις