Δευτέρα, 2 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος μπορεί να έρθει σε εμένα πάλι κάποια στιγμή»

AP Photo/Mark Baker

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς αποτελεί εδώ και μερικές μέρες παρελθόν από το προπονητικό επιτελείο του Στέφανου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει την απόφαση να απομακρύνει τον πατέρα του από τη θέση του προπονητή, μετά το επεισόδιο στο τουρνουά του Μόντρεαλ. 

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα tennistourtalk.com για το “διαζύγιο” του με τον Στέφανο, κάνοντας λόγο για μία απόφαση του γιου του, η οποία μπορεί στο μέλλον να αλλάξει και πάλι.

«Δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Στέφανος αποφάσισε ότι για κάποιο διάστημα θέλει απλώς να είμαι ο πατέρας του και να μην λαμβάνω μέρος στις προπονήσεις. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει πώς αισθάνεται, πρέπει να το σεβαστώ. Πρέπει, επίσης, να καταλάβει τι θέλει, έχει τον χώρο του. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ξανά σ’ εμένα και να μου πει “θέλω να προπονούμαι μαζί σου, διότι μου αρέσει ο τρόπος που με καθοδηγείς”. Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και ποτέ δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς πρόσθεσε:

«Είναι με τον κάπτεν της ομάδας Davis Cup τώρα (τον Δημήτρη Χατζηνικολάου). Είμαστε συνεργάτες στην εθνική Ελλάδας. Στο παρελθόν είχε και άλλους προπονητές, είναι δική του απόφαση. Το κόουτσινγκ είναι κάτι προσωπικό. Οι αρχές είναι ίδιες αλλά το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό, όπως και το κόουτσινγκ. Θα πάρει κάποιον χρόνο για έναν άλλο προπονητή να κάνει τις σωστές προσαρμογές για να τον καθοδηγήσει».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρωταγωνίστησε σ’ ένα απαράδεκτο περιστατικό, βρίζοντας τον πατέρα του Απόστολο και διώχνοντας τον από το γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι στο Μόντρεαλ.

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και στη διάρκεια του πρώτου σετ γύρισε προς το μέρος του πατέρα του και προπονητή του και άρχισε να τον βρίζει. Να πας να γα@@@@@, ακούστηκε να λέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια τον έδιωξε από το γήπεδο. «Βγες έξω απ’ το στάδιο» του είχε πει αρκετές φορές με έντονο ύφος. 

Μετά το νέο μεταξύ τους επεισόδιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού αναγνώρισε το λάθος του, αποφάσισε να απομακρύνει τον πατέρα του από το προπονητικό του επιτελείο, για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις