Κυριακή, 8 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Δύτρια ρισκάρει τη ζωή της δείχνοντας τι δεν πρέπει να κάνετε όταν σας κυνηγά ένας καρχαρίας

Δύτρια ρισκάρει τη ζωή της δείχνοντας τι δεν πρέπει να κάνετε όταν σας κυνηγά ένας καρχαρίας

Η πρώτη σκέψη που κάνουμε ασυναίσθητα μόλις ακούσουμε την λέξη «καρχαρίας» είναι η κλασική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Τα σαγόνια του καρχαρία».

Ίσως, μερικοί να έχουν δει από κοντά καρχαρία σε ενυδρεία της Ευρώπης ή στο αντίστοιχο του Ηρακλείου Κρήτης. Και μόνο στην θέα του πτερυγίου, αλλά και των αιχμηρών δοντιών, οι περισσότεροι τρομάζουν.

Και δικαιολογημένα, αφού το σαρκοβόρο ψάρι είναι αδηφάγο.

Ωστόσο, η έμπειρη δύτρια Kayleigh Nicole Grant ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στον Instagram για να δείξει τι δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή με καρχαρία. Η ίδια εξερευνά τα νερά της Kailua-Kona στη Χαβάη και έχει συνηθίσει να μοιράζεται το βυθό της θάλασσας με τα τρομακτικά ψάρια.

Μπορεί οι καρχαρίες να είναι αρπακτικά λόγω της φύσης τους και να βρίσκονται στην κορυφή της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας, όμως, παίζουν ζωτικό ρόλο στο οικοσύστημα των ωκεανών, οπότε δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τα συγκεκριμένα ψάρια, επισημαίνει η Grant.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, η δύτρια κολυμπά στην θάλασσα, φορώντας βατραχοπέδιλα, ενώ ένας καρχαρίας πλησιάζει απειλητικά προς τα πάνω της.

Ενώ, στην αρχή, η Grant φαίνεται να κουνάει τα πόδια της και να απομακρύνεται, σταματά αμέσως, καθώς ο καρχαρίας την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής. Στην συνέχεια, η Grant απλώνει χέρι της, πιάνοντας το πάνω μέρος της μύτης του καρχαρία και τον σπρώχνει μακριά της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kayleigh Nicole Grant (@mermaid.kayleigh)

 

Οι καρχαρίες έχουν μεγάλη ηλεκτρική ευαισθησία, που τους βοηθά να πιάσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζώο, καθώς και έντονη όσφρηση, συνεπώς, «οι απότομες κινήσεις μέσα στο νερό, ο πανικός και η απομάκρυνση από κοντά τους, πυροδοτεί τα ένστικτα που έχουν ως θηρευτές.

Επομένως, η ίδια συμβουλεύει πως «είναι καλύτερα να παραμείνετε ήρεμοι, να μην κουνηθείτε από την θέση σας, να έχετε οπτική επαφή μαζί τους και, αν χρειαστεί, να τους απομακρύνετε με το χέρι σας»

Σύμφωνα με την Grant «το να σπρώχνουμε τον έναν καρχαρία στον άλλο είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούμε συχνά, όταν μας πλησιάζουν δύο καρχαρίες ταυτόχρονα»

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις