Δευτέρα, 2 Σεπτ.
32oC Αθήνα

KAOS στο Netflix: Η νέα σειρά που διχάζει και προκαλεί «σεισμό» στα social media

KAOS στο Netflix: Η νέα σειρά που διχάζει και προκαλεί «σεισμό» στα social media

Η σειρά KAOS έκανε πρεμιέρα στο Netflix και ήδη προκαλεί αντιδράσεις στα social media. Η ελληνική μυθολογία προβάλλεται με έναν τρόπο άκρως ανατρεπτικό.

Η σειρά KAOS του Netflix έκανε πρεμιέρα και προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Από τη μια εκείνοι που την χαρακτηρίζουν «αριστούργημα» και από την άλλη εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι σεναριογράφοι εκχυδαΐζουν τον Δία και το δωδεκάθεο.

Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι διαστρεβλώνεται η ιστορία της Ελλάδας, καθώς ο Δίας και οι υπόλοιποι θεοί της μυθολογίας, παρουσιάζονται ως ακόλαστοι και ομοφυλόφιλοι.

Όσοι απέδωσαν τα εύσημα στους δημιουργούς για τη νέα σειρά, τονίζουν πως ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του Kaos είναι ότι τολμά να δείξει την ουσία της μυθολογίας: τη διαρκή μάχη του ανθρώπου με τις ανώτερες δυνάμεις, είτε αυτές είναι θεοί είτε είναι οι εσωτερικοί του δαίμονες.

Επίσης, η σειρά δεν μένει μόνο στην αναπαράσταση των γνωστών μύθων, αλλά τους δίνει νέες διαστάσεις, ενσωματώνοντας σύγχρονα θέματα όπως η αποξένωση, η εξουσία και η αναζήτηση ταυτότητας.

Η υπόθεση της σειράς

Ο Δίας απολάμβανε πολύ καιρό την ιδιότητά του ως Βασιλιάς των Θεών. Μέχρι που ένα πρωί ξυπνάει και ανακαλύπτει μια ρυτίδα στο μέτωπό του. Η νεύρωση ξεκινά και τον οδηγεί σε ένα επικίνδυνο, παρανοϊκό μονοπάτι. Ο Δίας πείθεται ότι έρχεται η πτώση του και αρχίζει να βλέπει σημάδια της παντού.

Ο άλλοτε αξιόπιστος αδερφός του Δία, ο Άδης, ο Θεός του Κάτω Κόσμου, χάνει κρυφά τον έλεγχο στη σκοτεινή κυριαρχία του.

Υπάρχει ένα πλήθος νεκρών που περιμένουν και γίνονται νευρικοί. Η Ήρα (Τζάνετ ΜακΤίρ), Βασίλισσα των Θεών, ασκεί κυριαρχία τόσο στη Γη όσο και στον Δία, με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Αλλά η δύναμη και η ελευθερία της απειλούνται από την αυξανόμενη παράνοια του Δία και αναγκάζεται να λάβει δράση, ενώ ο επαναστάτης γιος του Δία, ο Διόνυσος, (Ναμπάν Ριζγουάν), είναι εκτός ελέγχου και βρίσκεται σε πορεία για μια κοσμική σύγκρουση με τον πατέρα του.

Στη Γη οι άνθρωποι ποθούν την αλλαγή αλλά ο Ποσειδώνας (Κλιφ Κέρτις), ο Θεός της Θάλασσας, των Καταιγίδων και των Σεισμών (και των Αλόγων) ενδιαφέρεται περισσότερο για το μέγεθος του υπερπολυτελούς γιοτ του και για το πού είναι το επόμενο πάρτι. Η ευημερία των απλών θνητών τον ενδιαφέρει ελάχιστα. Δυστυχώς για τους Θεούς μερικοί από αυτούς τους θνητούς αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό…

Αυτοί οι θνητοί, οι Ριντ (Ορόρα Περινό), Ορφέας (Κίλιαν Σκοτ), Καινέας (Μίσα Μπάτλερ) και Άρι (Λέιλα Φάρζαντ), προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και είναι όλοι κοσμικά συνδεδεμένοι στη μάχη εναντίον του Δία.

Ο καθένας έχει έναν πολύ διαφορετικό ρόλο να παίξει και οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να είναι προορισμένος να καταρρίψει τους Θεούς.

Media Τελευταίες ειδήσεις