Δευτέρα, 2 Σεπτ.
32oC Αθήνα

NASA: Οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες ακούν «περίεργους θορύβους» στο διάστημα

NASA: Οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες ακούν «περίεργους θορύβους» στο διάστημα

Επισκέφτηκαν για ολιγοήμερες εργασίες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχουν μείνει εγκλωβισμένοι για μήνες να γυρίζουν σε τροχιά, αφού το αεροσκάφος Starliner που τους μετέφερε παρουσίασε πρόβλημα. Ωστόσο, τώρα οι αστροναύτες της NASA καταγγέλλουν ότι ακούνε παράξενους θορύβους…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο αστροναύτης της NASA, Μπουτς Γουίλμορ, επικοινώνησε με το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον το Σάββατο λέγοντας ότι ακούγεται ένας θόρυβος από το ελαττωματικό αεροσκάφος, που αναμένεται να αποσυνδεθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τις επόμενες μέρες χωρίς επιβάτες.

Ο Γουίλμορ δήλωσε στο Χιούστον πως ακούει παράξενους ήχους: «Έχω μια ερώτηση για το Starliner. Ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος από το ηχείο και δεν ήξερα αν μπορείτε να συνδεθείτε στο Starliner… Δεν ξέρω τι το κάνει», είπε.

Οι τεχνικοί ζήτησαν από τον Γουίλμορ να κρατήσει το ακουστικό κοντά στον ήχο για να τον καταγράψουν, όπως κα έγινε. Ο θόρυβος, ανέφεραν σε πρώτη φάση οι τεχνικοί του Χιούστον, ακούγεται «σαν παλλόμενος ήχος, σαν σόναρ». 

Ο Γουίλμορ απάντησε πως «θα τους αφήσει να βγάλουν αυτοί άκρη». «Θα το περάσουμε στην ομάδα και θα σας ενημερώσουμε για το τι θα βρούμε» σημείωσε η ομάδα του Χιούστον.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουίλμορ μαζί με την αστροναύτη Σούνι Γουίλιαμς βρίσκονται στο διάστημα από τις 6 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιστρέψουν μαζί με το Starlink, καθώς παρουσίασε απροσπέλαστα προβλήματα. Έτσι, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτοξεύσει τον αστροναύτη της NASA Nick Hague και τον Ρώσο κοσμοναύτη Aleksandr Gorbunov προς τον ISS στις 24 Σεπτεμβρίου και να επιστρέψει στη Γη τον Φεβρουάριου του 2025. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις