Δευτέρα, 2 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Θάσος: «Δούλευε 24ωρο, άλλαξε μια μπλούζα και επέστρεφε στη δουλειά» λέει η αδερφή του πυροσβέστη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Θάσος: «Δούλευε 24ωρο, άλλαξε μια μπλούζα και επέστρεφε στη δουλειά» λέει η αδερφή του πυροσβέστη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

«Άλλαξε μια μπλούζα κι επέστρεφε στη δουλειά», λέει στο newsit.gr η αδερφή του 50χρονου εποχικού πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο, που έγινε εν ώρα υπηρεσίας.

Τη διενέργεια ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν για το θάνατο του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη. Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (29.8.2024), όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε ο εποχικός πυροσβέστης συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 38χρονος Ρουμάνος σε δρόμο της Θάσου.

Σύμφωνα με τους οικείους ανθρώπους του 50χρονου που έχασε τη ζωή του, το αυτοκίνητου του αλλοδαπού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε τη μηχανή, που οδηγούσε ο εποχικός πυροσβέστης.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης την ημέρα του τροχαίου είχε εργαστεί 24 ώρες, ενώ μετά από ξεκούραση μόλις 2,5 ωρών θα έπρεπε να κάνει άλλη μια 10ωρη βάρδια. Πήγε σπίτι του άλλαξε μια μπλούζα κι επιβιβάστηκε και πάλι στη μηχανή του για να επιστρέψει στην υπηρεσία του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όμως συνέβη το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του 50χρονου εποχικού πυροσβέστη.

«Ο αδελφός μου είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το 1999 στο Δασαρχείο της Θάσου και δούλευε πολλές ώρες. Ο διοικητής του κλιμακίου εδώ βάζει τους πυροσβέστες να δουλεύουν πολλές ώρες, απανωτές υπηρεσίες» λέει στο newsit.gr η αδερφή του αδικοχαμένου πυροσβέστη και προσθέτει: «Ο αδελφός μου είχε 24ωρη υπηρεσία. Σχόλασε στις 07:30 το πρωί και κλήθηκε να ξανακάνει δεκάωρη υπηρεσία αμέσως με μόνο 2,5 ώρες ανάπαυση και να αναλάβει εκ νέου δεύτερη υπηρεσία που δεν πρόλαβε να την εκπληρώσει».

Ο άνδρας του πυροσβεστικού σώματος ο οποίος ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού ηλικίας 13χρονων, έμενε μαζί με τη μητέρα του. «Ανέβηκε στο σπίτι για να αλλάξει απλά μια μπλούζα, χωρίς να ξεκουραστεί, γιατί κάποιος συνάδελφος του απλά ήθελε να φύγει. Χωρίς να προλάβει καν να φτάσει τις 2,5 ώρες ανάπαυσης. Και πήρε τη μηχανή του για να πάει να αντικαταστήσει έναν συνάδελφο του».

Στη συνέχεια η αδερφή του 50χρονου πυροσβέστη μιλάει στο newsit.gr για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος. «Το τροχαίο έγινε σε κατοικημένη περιοχή. Είναι ένας δρόμος που κατεβαίνει από τον περιφερειακό και πηγαίνει προς το κλιμάκιο. Ο αδελφός μου κατέβαινε τον δρόμο και ο ρουμάνικης καταγωγής οδηγός έπεσε πάνω του και τον έφαγε. Τον χτύπησε ο Ρουμάνος και ο αδελφός μου έπεσε πάνω σε ένα παρανόμως παρκαρισμένο τζιπ και εκσφενδονίστηκε 15-20 μέτρα πιο κάτω. Χτύπησε με το κεφάλι και δυστυχώς δεν φορούσε κράνος».

Από την πλευρά τους οι εποχικοί πυροσβέστες με ανάρτηση τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλαν ότι ο συνάδερφός τους «εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 7:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, καλέστηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες δέκα ώρες, ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός, σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα».

«Ο συνάδελφός μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις