Δευτέρα, 2 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Ιntel: Υπό αμφισβήτηση η κατασκευή του εργοστασίου – μαμούθ στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας

Ιntel: Υπό αμφισβήτηση η κατασκευή του εργοστασίου – μαμούθ στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας

Η σχεδιαζόμενη κατασκευή εργοστασίου κατασκευής τσιπ από την αμερικανική εταιρεία Intel στο Μαγδεμβούργο φαίνεται ότι αμφισβητείται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αμερικανικός κολοσσός των τσιπ «τρέχει» ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών κόστους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, σκοπεύει να παρουσιάσει λεπτομέρειες της αναδιοργάνωσης σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς συζήτηση τίθενται ορισμένοι επιχειρηματικοί τομείς και διάφορα σχέδια για την επέκταση της παραγωγής. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης αποσκοπεί στη σημαντική μείωση του συνολικού κόστους – και μέσω της πώλησης επιχειρηματικών μονάδων. Σύμφωνα με την έκθεση, η Intel δεν θέλησε να σχολιάσει τα πιθανά σχέδια εξοικονόμησης πόρων.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές των επενδύσεων. Για το λόγο αυτό συζητείται και το νέο «Megafab» στο Μαγδεμβούργο, για το οποίο η Intel θέλει στην πραγματικότητα να επενδύσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Πολλά σενάρια είναι πιθανά, από τη διακοπή της κατασκευής μέχρι την οριστική ακύρωση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις