Δευτέρα, 2 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Ο Μπάιντεν «αδειάζει» τον Νετανιάχου: «Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων»

Ο Μπάιντεν «αδειάζει» τον Νετανιάχου: «Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων»
REUTERS/Annabelle Gordon

Μονολεκτικά και απόλυτα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, «άδειασε» τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο θέμα των προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων.

Αν και ο Μπάιντεν υποστήριξε και πάλι ότι μια τελική συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς είναι πολύ κοντά, όταν ρωτήθηκε από τον αναποκριτή του Reuters αν ο Νετανιάχου κάνει αρκετά για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ορθά – κοφτά: «Όχι».

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν έγιναν κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο με το προεδρικό ελικόπτερο.

Στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί – παρουσία της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις – με τους διαπραγματευτές των ΗΠΑ που χειρίζονται τις λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς.

Δείτε την απάντηση του Μπάιντεν στην επίμαχη ερώτηση:

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε δημοσίευμα της Washington Post, ο Μπάιντεν φέρεται αποφασισμένος να προτείνει μια τελική συμφωνία στον Νετανιάχου και τη Χαμάς με τη λογική του «take it or leave it», που σημαίνει πως αν απορριφθεί από μία ή και τις δύο πλευρές, τότε θα τερματιστεί η μεσολαβητική πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις