Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Ενεργοποίηση νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας τροποποίησης της ασφάλισης μελών Δ.Σ. Ανώνυμων Εταιρειών

ΕΦΚΑ: Ενεργοποίηση νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας τροποποίησης της ασφάλισης μελών Δ.Σ. Ανώνυμων Εταιρειών

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους του αλλά και της αποφυγής προσέλευσης στις οργανικές του μονάδες, η Διοίκηση του Φορέα θέτει σε λειτουργία από αύριο (03.09.2024), νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης της ασφάλισης μελών Δ.Σ.

Η υπηρεσία θα παρέχεται στους εργοδότες μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Εργοδότες → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης Μελών Δ.Σ., ως προς τις ημέρες ασφάλισης» με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης που διαθέτουν για την υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου.

Η ανωτέρω τροποποίηση πραγματοποιείται ανά ασφαλισμένο με απλό και φιλικό τρόπο για τον χρήστη, χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών, αφορά δε στη δηλωθείσα -μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) – ασφάλιση των προσώπων αυτών για τις μισθολογικές περιόδους από 01.01.2017 έως 30.11.2022, ώστε να προσαρμοσθεί, μέσω πλέγματος κανόνων, στις νομοθετικές ρυθμίσεις (άρθρα 34 και 32 των ν. 4670/2020 και 5006/2022 αντίστοιχα), που διέπουν το ασφαλιστικό καθεστώς τους (σχετ. εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 31/2024) και να αξιοποιηθεί άμεσα, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση ή έλεγχος των υπηρεσιών μας, για την λήψη παροχών, την άσκηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κ.λ.π.

Η Διοίκηση και τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ με την αμέριστη στήριξη του εποπτεύοντος υπουργείου, εργάζονται εντατικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών (ήδη παρέχονται 110 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με παράλληλη μείωση του διοικητικού κόστους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις