Τρίτη, 3 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε πλήθος – 11 νεκροί ανάμεσά τους και 5 μαθητές

Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε πλήθος – 11 νεκροί ανάμεσά τους και 5 μαθητές
Reuters

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Κίνα, καθώς υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες όταν σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος. 

Οι εικόνες που έρχονται από την Κίνα μετά το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο σοκάρουν, καθώς πολλοί άνθρωποι είναι αιμόφυρτοι, ενώ κάποιοι βρίσκονται κάτω από τις ρόδες του οχήματος.  

Το σχολικό λεωφορείο από ακόμη άγνωστη αιτία έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένος έξω από σχολείο σε πόλη της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, πέντε μαθητές και έξι γονείς, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε δίπλα στην πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

 

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μεταδίδει από πλευράς του πως το δυστύχημα έγινε περίπου στις 07:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), όταν το σχολικό πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης.

«Για την ώρα» έχουν καταμετρηθεί «11 νεκροί, έξι γονείς και πέντε μαθητές», ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας πως ακόμη ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους την τρέχουσα εβδομάδα στην Κίνα.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στα κινεζικά social media απειεικονίζουν μαθητές πεσμένους στο έδαφος, αιμόφυρτους, ενώ ενήλικοι έχουν γονατίσει πλάι τους προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ωστόσο πως δεν είναι ακόμα σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του υλικού αυτού.

Το λεωφορείο που εικονίζεται στα στιγμιότυπα μπορεί να μεταφέρει ως και 52 ανθρώπους. Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία και διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Κίνα, λόγω των πολλών παραβιάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της χαλαρότητας των αρχών ως προς την επιβολή του. Τον Ιούλιο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τσανγκσά (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

«Για την ώρα» έχουν καταμετρηθεί «11 νεκροί, έξι γονείς και πέντε μαθητές», ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας πως ακόμη ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους την τρέχουσα εβδομάδα στην Κίνα.

Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μαθητές πεσμένους στο έδαφος, αιμόφυρτους, ενώ ενήλικοι έχουν γονατίσει πλάι τους προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ωστόσο πως δεν είναι ακόμα σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του υλικού αυτού.

Το λεωφορείο που εικονίζεται στα στιγμιότυπα μπορεί να μεταφέρει ως και 52 ανθρώπους.

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία και διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Κίνα, λόγω των πολλών παραβιάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της χαλαρότητας των αρχών ως προς την επιβολή του.

Τον Ιούλιο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τσανγκσά (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις