Τρίτη, 3 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές κατά τόπους σε ηπειρωτικά και Κρήτη

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές κατά τόπους σε ηπειρωτικά και Κρήτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη (03.09.2024) με τις νεφώσεις να είναι πρόσκαιρες στα δυτικά της χώρας. Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία.

Η αστάθεια που είχε ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες υποχωρεί και θα επιμείνει σε μικρό βαθμό. Θα υπάρχουν ωστόσο πρόσκαιρες νεφώσεις από τα δυτικά της χώρας, που θα εξαπλωθούν γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Συγκεκριμένα θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης τοπικές βροχές, κυρίως όμως στα δυτικά και νότια στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, με πρόσκαιρες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου. Φαινόμενα που από το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός τις βραδινές ώρες θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι έως 32 – 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και 35 βαθμούς. Μέχρι 30 – 32 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα νησιά μας.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις, πιο δυνατοί θα είναι στο ανατολικό Αιγαίο όπου η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 5 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις από το πρωί, πιο πυκνές το μεσημέρι, οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 33 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 34 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις