Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Σουηδία: O πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία περιμένουν το τέταρτο παιδί τους

Σουηδία: O πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία περιμένουν το τέταρτο παιδί τους
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τέταρτη φορά γονείς πρόκειται να γίνουν η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος.

Το βασιλικό ζεύγος, που έχει ήδη τρεις γιους , περιμένει τον ερχομό του τέταρτου παιδιού τους μέσα στο 2025. Την χαρμόσυνη είδηση επιβεβαίωσε το παλάτι της Σουηδίας με μία ανακοίνωσή του σχετικά την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Σοφίας.

Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας το 2015 και απέκτησε τον πρίγκιπα Αλέξανδρο το 2016, τον πρίγκιπα Γαβριήλ το 2017 και τον πρίγκιπα Ιούλιο το 2021.

Στην ανακοίνωσή του το παλάτι έγραψε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία είναι πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουν ότι η πριγκίπισσα περιμένει το τέταρτο παιδί τους».

Η ανάρτηση συνοδευόταν και από ένα κοινό στιγμιότυπο του ζευγαριού μπροστά από μια γραφική λίμνη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

«Η πριγκίπισσα Σοφία είναι καλά και η γέννα αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2025. Δεν αναμένονται αλλαγές στο επίσημο πρόγραμμα της πριγκίπισσας Σοφίας το φθινόπωρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό θα είναι 8ο στη σειρά διαδοχής του σουηδικού θρόνου.

Ποιοι είναι ο Κάρολος Φίλιππος και η σύζυγός του Σοφία

Ο Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας, γεννήθηκε στις 13 Μαΐου το 1979 και είναι ο μοναδικός γιος του του Βασιλιά Καρόλου ΙΣΤ΄ Γουσταύου και της Βασίλισσας Σίλβιας. Ο Κάρολος Φίλιππος είναι στην τέταρτη θέση της διαδοχής του σουηδικού θρόνου, έπειτα από την αδελφή του Βικτώρια, την ανιψιά του Στέλλα και τον ανιψιό του Όσκαρ.

Ο πρίγκιπας γεννήθηκε ως διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας, θέση που το αφαιρέθηκε την 1 Ιανουαρίου 1980, μετά την αλλαγή του νόμου περί διαδοχής, η οποία καθοριζόταν με βάση τον χρόνο γέννησης και όχι με βάση το φύλο. 

Ο ίδιος έχει διατελέσει βασιλικός αντιπρόσωπος εν απουσία του πατέρα του και της μεγαλύτερης αδελφής του, ενώ ασχολείται με τον αθλητισμό και κυρίως με το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα και το σκι. Απολαμβάνει επίσης τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, στα οποία συμμετέχει ως οδηγός σε αγώνες.

Τον Απρίλιο του 2010 δημοσιεύματα ήθελαν τον πρίγκιπα να βρίσκεται σε σχέση με το μοντέλο Σοφία Χέλκβιστ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους εκπρόσωπος των ανακτόρων επιβεβαίωσε τη σχέση μεταξύ των δύο. Στις 27 Ιουνίου 2014 ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να παντρευτεί στις 13 Ιουνίου του 2015. Σε μια συνέντευξη, ο Κάρολος Φίλιππος, επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης τα οποία υπονοούν ότι η Σοφία Χέλκβιστ δεν ήταν δεκτή από την οικογένειά του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prinsparet (@prinsparet)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prinsparet (@prinsparet)

Η Σοφία της Σουηδίας, με κανονικό όνομα το Σοφία Χριστίνα Χέλκβιστ, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1984 από την Σουηδέζα Μαρί Μπρίτ Ρότμαν, και τον Δανό – Σουηδό Έρικ Όσκαρ Χέλκβιστ. Έχει δυο αδελφές την Σάρα και την Λίνα Χέλκβιστ.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο ποζάροντας σε περιοδικά, ενώ συμμετείχε και στο σουηδικό ριάλιτι Paradise Hotel το 2004. Το 2005, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει λογιστική, με ειδίκευση στην ανάπτυξη επιχειρήσεων ενώ εργαζόταν ως πιστοποιημένη καθηγήτρια γιόγκα.

Αφού επέστρεψε πίσω στη Σουηδία, σπούδασε παγκόσμια ηθική, επιστήμη παιδιών και νέων, επικοινωνία των παιδιών και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη θεωρία και στη σουηδική πρακτική στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Το 2010, η Σοφία ήταν ένας από τους συνιδρυτές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Project Playground , μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που βοηθά τα μη προνομιούχα παιδιά στη Νότια Αφρική.

Μετά τον γάμο της με τον Κάρολο Φίλιππο, το ζευγάρι ίδρυσε το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρλ Φίλιππου και της Πριγκίπισσας Σοφίας, με σκοπό την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

Τον Οκτώβριο του 2015 ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδί τον Απρίλιο του 2016, ενώ μετά ακολούθησαν και οι άλλοι 2 γιοι ενώ το 4ο παιδί είναι «καθοδόν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις