Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Αντζελίνα Τζολί: Τα επί 7 μήνες μαθήματα όπερας για τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας και η μέρα που «έχασε το μυαλό της»

Αντζελίνα Τζολί: Τα επί 7 μήνες μαθήματα όπερας για τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας και η μέρα που «έχασε το μυαλό της»
Reuters

Η μεγάλη κινηματογραφική επιστροφή της Αντζελίνα Τζολί, ως Μαρία Κάλλας, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας και με το διαζύγιό της με τον Μπραντ Πιτ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, είναι γεγονός με την ηθοποιό να κλέβει τις εντυπώσεις.

Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται τη Μαρία Κάλλας στην βιογραφική ταινία του Χιλιανού Pablo Larraín, «Maria», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το κοινό να επιφυλάσσει στην Τζολί μία θερμή υποδοχή με 8 λεπτά χειροκρότημα και την συγκίνησή της να είναι έκδηλη και να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

Η 49χρονη ηθοποιός απέδειξε γιατί είναι η απόλυτη ντίβα, καθώς έκανε τα φλας να αστράψουν περπατώντας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας, φορώντας ένα ντραπέ φόρεμα από την Tamara Ralph που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εκείνη, με γούνα που κάλυπτε τους ώμους της, τα μαλλιά της σε πιο φωτεινές αποχρώσεις να πέφτουν ανάλαφρα στην πλάτη της κι ένα κατακόκκινο κραγιόν να τονίζει τα υπέροχα χείλη της.

«Το σημείο αναφοράς για μένα, για να ξέρω αν ήμουν αρκετά καλή, είναι οι θαυμαστές της Κάλλας και οι λάτρεις της όπερας, και ο φόβος μου θα ήταν να τους απογοητεύσω”, δήλωσε η 49χρονη Αμερικανίδα σταρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη «Maria».

Η ίδια αποκάλυψε ότι η προετοιμασία της για τον ρόλο κράτησε «σχεδόν επτά μήνες» και παραδέχτηκε ότι είχε πολύ άγχος την πρώτη μέρα που τραγούδησε ως Μαρία Κάλλας.

«Έκανα 7 μήνες μαθήματα όπερας με σπουδαίους δασκάλους, έκανα μαθήματα ιταλικών και είχα στο πλάι μου μία υποστηρικτική ομάδα που θα βοηθούσε πολύ», είπε. Παρ’ όλα αυτά, «ήμουν τόσο νευρική εκείνο το πρωί που είχα χάσει το μυαλό μου».


«Όλοι εδώ γνωρίζουν ότι ήμουν τρομερά αγχωμένη», είπε αναφερόμενη στα μαθήματα φωνητικής που παρακολούθησε για να τραγουδήσει όπερα όπως η Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας την οποία και υποδύεται. 

«Αφιέρωσα σχεδόν επτά μήνες προετοιμασίας, γιατί όταν δουλεύεις με τον Πάμπλο δεν μπορείς να κάνεις μισές δουλειές. Απαιτεί, με τον πιο υπέροχο τρόπο, να κάνεις πραγματικά τη δουλειά και να μάθεις πραγματικά να ασκείσαι».

Αποκάλυψε ότι «δεν είχε τραγουδήσει δημόσια» στο παρελθόν, γεγονός που ενέτεινε την πίεση που ένιωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο γεμάτο θέατρο La Scala του Παρισιού.

«Ήξερα ότι εφόσον έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, ο Πάμπλο θα ήταν εντάξει με αυτό και με κάποιο τρόπο θα το έκανε να δουλέψει. Ήξερα ότι έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος και ότι ήταν υποστηρικτικός και αυτό βοήθησε».

«Την πρώτη φορά που τραγούδησα θυμάμαι ότι ήμουν τρομερά αγχωμένη. Οι γιοι μου ήταν εκεί και με βοήθησαν να κλειδώσω την πόρτα για να μην μπει κανείς άλλος και εγώ έτρεμα […] Ο Πάμπλο, με τη λεπτότητα που τον χαρακτηρίζει, ξεκίνησε βάζοντας με σε ένα μικρό δωμάτιο και ολοκλήρωσε το γύρισμα στη σκηνή της Σκάλα. Έτσι μου έδωσε τον χρόνο που χρειαζόμουν».

Η ηθοποιός φοβόταν ότι δεν θα ανταποκρινόταν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ειδική στην όπερα. «Ήμουν περισσότερο στην πανκ και μου άρεσαν όλα τα είδη μουσικής, αλλά μάλλον άκουγα περισσότερο τους The Clash» (βρετανικό πανκ συγκρότημα), είπε χαμογελώντας.

Στη συνέχεια μίλησε και για το άγχος της να τραγουδήσει μπροστά στους γιους της:

«Δεν ήταν ότι είχα άγχος να τραγουδήσω μπροστά στους γιους μου, το οποίο είχα. Ήταν ότι οι γονείς δεν δείχνουν αυτό το επίπεδο θλίψης στα παιδιά τους, ποτέ… Αλλά στη συνέχεια, μέσα από αυτό, με αγκάλιαζαν και [πίναμε] τσάι και ήταν αυτό το όμορφο πράγμα της επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο για τον πόνο».

Πρόσθεσε επίσης ότι βρήκε να έχει κοινά σημεία αναφοράς με την Κάλλας, αλλά όχι με τον τρόπο που κάποιοι ίσως περιμένουν. «Υπάρχουν πολλά που δεν θα πω σε αυτή την αίθουσα τα οποία πιθανώς γνωρίζετε και υποθέτετε», σχολίασε γελώντας.

«Συνδέθηκα με την πλευρά της που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και δεν είχε το περιθώριο να τόσο μαλακή όσο πραγματικά ήταν και τόσο συναισθηματικά ανοιχτή όσο πραγματικά ήταν, στον κόσμο».

Τα αδυνατισμένα χέρια της έφεραν ανησυχία

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί μπορεί να μαγνήτισε τα βλέμματα αλλά ταυτόχρονα προβλημάτισε το κοινό λόγω της απίστευτα αδυνατισμένης φιγούρας της.

Κοινό, δημοσιογράφοι και χρήστες στο Twitter εστίασαν στα πολύ αδύνατα άκρα της τα οποία προκάλεσαν ερωτήματα σχετικά με την υγεία της.

Μάλιστα, στο παρελθόν, η εντυπωσιακή 49χρονη ηθοποιός είχε απασχολήσει τα μέσα αναφορικά με το ζήτημα των κιλών της καθώς είχε ακουστεί ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη νευρική ανορεξία.


Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνονται φανερά αδυνατισμένα τα χέρια της ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι διακρίνονται ακόμη και οι φλέβες της.

«Θεέ μου, δεν φαίνεται και τόσο καλά, και αυτές οι φλέβες που πετάγονται έτσι! Είναι καλά;» διερωτήθηκε ένας χρήστος στο Twitter. 

«Πώς είναι μόλις 49 ετών; Φαίνεται πολύ μεγαλύτερη με αυτά τα χέρια». 

Ο Μπραντ Πιτ με τη νέα του αγαπημένη την Ινές Ντε Ραμόν

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Σαββατοκύριακο, ο πρώην σύζυγος της Τζολί εμφανίστηκε με τη νέα του φίλη του Ines de Ramon με κάποιους σχολιαστές να εγκρίνουν το νέο αμόρε του ηθοποιού κι άλλους να είναι πιο… αυστηροί.

Ο Μπραντ Πιτ είναι εδώ και δυο χρόνια ζευγάρι με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων και φάνηκαν πολύ ερωτευμένοι στο κόκκινο χαλί.

«Ο Μπραντ έχει εξαιρετικό γούστο στις γυναίκες», σχολίασε ένας. «Η καλύτερη εκδίκηση είναι να προχωράς», είπε ένας άλλος.

«Η Αντζελίνα θα έχει… διάρροια αυτό το Σαββατοκύριακο. Προσπαθεί να καταστρέψει τον Μπραντ τα τελευταία 5 χρόνια και αυτός δείχνει υπέροχος και ερωτευμένος», σχολίασε ένας τρίτος.

Άλλοι πάλι «ψηφίζουν» Τζολί. «Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την Άντζι λυπάμαι», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

«Η Αντζελίνα Τζολί είναι πιο όμορφη και χαριτωμένη από όποια κι αν είναι αυτή πλάι του» είπε ένας άλλος.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν φροντίσει ώστε το πρώην ζευγάρι, Τζολί και Πιτ, να μην συναντηθεί στη Βενετία και υπάρξουν τυχόν «προβλήματα», δεδομένης της κόντρας τους σχετικά με το διαζύγιό τους και τα παιδιά τους. 

Ο Μπραντ Πιτ και η Ινές ντε Ραμόν είχαν πλάι τους στο κόκκινο χαλί τον Τζορτζ Κλούνει, κολλητό φίλο του ηθοποιού και την σύζυγό του, Αμάλ Αλαμουντίν.

Οι δύο ηθοποιοί προωθούν την ταινία τους με τίτλο «Wolfs», στην οποία υποδύονται δύο «μοναχικούς λύκους» οι οποίοι ενσαρκώνουν δύο «fixers» και προσλαμβάνονται για να καλύψουν εγκλήματα υψηλού προφίλ. Ωστόσο έρχεται η στιγμή που αναγκάζονται να συνεργαστούν και τα αποτελέσματα είναι… κωμικοτραγικά.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις