Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ελ Μακφέρσον: Αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο στον μαστό πριν 7 χρόνια αλλά αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία

(AP Photo/Alex Halada)
(AP Photo/Alex Halada)

Ο καρκίνος του μαστού χτύπησε την πόρτα του διάσημου μοντέλου Ελ Μακφέρσον πριν από επτά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε ύφεση αλλά εκείνη αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Το 60χρονο μοντέλο, γνωστό ως «The Body», λόγω των τέλειων αναλογιών της, Ελ Μακφέρσον αναφέρει στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself», ότι ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση για τον καρκίνο πηγαίνοντας ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών και στις επιθυμίες της οικογένειάς της που ήθελαν να κάνει χημειοθεραπείες. 

Μιλώντας στο «Women’s Weekly» για τη διάγνωσή της, αποκάλυψε: «Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδεμένο, ήταν τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα».

Αφού υποβλήθηκε σε οσφυονωτιαία παρακέντηση πριν από επτά χρόνια, το 60χρονο μοντέλο διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνου του μαστού.

Οι γιατροί συνέστησαν τότε στη Μακφέρσον να υποβληθεί σε μαστεκτομή με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αποκατάσταση του μαστού της.

Ωστόσο, η ίδια, η οποία εκείνη την εποχή έβγαινε με τον αντιεμβολιαστή Andrew Wakefield, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παραδοσιακή ιατρική.

Το μοντέλο είπε ότι προσευχήθηκε και έκανε διαλογισμό σε μια παραλία στο Μαϊάμι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο της με φαρμακευτικά φάρμακα, αλλά μάλλον με «μια διαισθητική, καρδιακή, ολιστική προσέγγιση».

«Ο κόσμος πίστευε ότι ήμουν τρελή», επισήμανε, αλλά η ίδια προχώρησε με ένα σχέδιο θεραπείας που εμπιστευόταν.

Η Μακφέρσον αποκάλυψε ότι νοίκιασε ένα σπίτι στο Φοίνιξ στην Αριζόνα για 8 μήνες, όπου «αντιμετώπισε ολιστικά» τον καρκίνο της υπό την καθοδήγηση του βασικού της γιατρού, ενός γιατρού φυσικοπαθητικής, ενός ολιστικού οδοντιάτρου, ενός οστεοπαθητικού, ενός χειροπρακτικού και δύο θεραπευτών.

Μένοντας στο σπίτι μόνη της, είπε ότι περνούσε τις μέρες της αφιερώνοντας κάθε λεπτό στη θεραπεία του εαυτού της.

«Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στη δική μου εσωτερική αίσθηση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο», εξήγησε, προσθέτοντας αργότερα ότι θεωρούσε τη χημειοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση πολύ «ακραίες».

Την αποκαλούσαν «The Body» δηλαδή «Το Σώμα» λόγω του μυθικού κορμιού της και συνεχίζει να κρατά επάξια τον τίτλο της.

«Την πρώτη φορά που έκανα πασαρέλα ήμουν περίπου επτά ετών, με την αδελφή της μητέρας μου, η οποία ήταν μοντέλο. Το μισούσα. Ποτέ δεν ήθελα να γίνω μοντέλο, ήθελα να πάω στη Νομική και ήθελα μια δουλειά που θα ένιωθα ότι ήταν αξιόπιστη και σταθερή και θα είχε ένα σταθερό εισόδημα και θα ήταν κάτι που θα μπορούσα να εξελιχθώ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Αυστραλέζα καλλονή. 

Πρωταγωνίστησε στο εμβληματικό αφιέρωμα του «Sports Illustrated» με μαγιό και η καριέρα της εκτοξεύτηκε.

Στα 26 της χρόνια τής δόθηκε ο τίτλος «The Body» από το περιοδικό Time, θέλοντας να τη χαρακτηρίσουν ως το απόλυτο supermodel με το πιο υπέρ-φανταστικό σώμα. Έτσι την έμαθε ποια ο κόσμος. 

Η Μακφέρσον έχει δύο γιους με τον Γάλλο Arpad Busson, τον Flynn 26 ετών και τον Cy 21 ετών.

Η ίδια δήλωσε ότι οι δυο γιοι της και ο πρώην σύντροφός της και πατέρας των αγοριών Arpad «Arki» Busson είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις σχετικά με την ασυνήθιστη προσέγγισή της στη διάγνωση του καρκίνου.

Ο μικρότερος γιος της υποστήριξε πλήρως τη διάσημη μητέρα του επειδή πίστευε ότι η χημειοθεραπεία ήταν «φλερτ με τον θανάτο», αλλά ο μεγαλύτερος γιος είχε τις επιφυλάξεις του.

«Ο Φλιν, που είναι πιο συμβατικός, δεν αισθανόταν καθόλου άνετα με την επιλογή μου. Είναι ο γιος μου, όμως, και θα με στήριζε σε οτιδήποτε και θα με αγαπούσε στις επιλογές μου, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με αυτές», δήλωσε η Μακφέρσον.

Όσο για τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο η 60χρονη χώρισε το 2005 μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σχέσης, «δεν συμφωνούσε» με τις μεθόδους της, αλλά της έγραψε ένα γράμμα λέγοντάς της πόσο «περήφανος» ήταν για «το θάρρος» που έδειχνε.

Πληροφορίες από Dailymail

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις