Τρίτη, 3 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ιερέα που απείλησε την πρεσβυτέρα του – Καβγάς γιατί μαγείρευε αργά το βράδυ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ιερέα που απείλησε την πρεσβυτέρα του – Καβγάς γιατί μαγείρευε αργά το βράδυ
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας του κατηγορείται ιερέας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης.

Τη σύλληψη του ιερέα προκάλεσε καταγγελία που έκανε η 48χρονη πρεσβυτέρα στην αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καβγά που προηγήθηκε στο σπίτι τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι η γυναίκα μαγείρευε αργά το βράδυ της Δευτέρας (2.9.24) προκαλώντας φασαρία.

«Πέταξε τον κιμά από το μπαλκόνι και με υψωμένη γροθιά ήρθε πάνω από το κεφάλι μου και απαίτησε να σταματήσω να μαγειρεύω» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Η ίδια κατήγγειλε ότι με τον ιερέα έχει συχνά προστριβές τα δύο τελευταία χρόνια -κι αφότου ξεκίνησε να εργάζεται- κατηγορώντας τον 60χρονο ότι της ασκεί ψυχολογική βία και της μιλάει απαξιωτικά εξυβρίζοντάς την.

Όπως είπε ότι και το περυσινό καλοκαίρι απευθύνθηκε στην αστυνομία ύστερα από έναν ακόμη καβγά για ασήμαντη αφορμή και τότε ο ιερέας φέρεται να την απείλησε ότι θα την σφάξει και θα την κρεμάσει.

Κατά το παρελθόν, μάλιστα, είχε πάρει panic button, αλλά δεν ήθελε να μεταφερθεί σε κάποια δομή.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο και πάλι δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον με περιπολικό, όμως τελικά δέχτηκε.

Πάντως, η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εις βάρος του 60χρονου συζύγου της παρά μόνο να απομακρυνθεί από την οικία τους και να εκδοθεί περιοριστικός όρος μη προσέγγισής της, λόγω των καθημερινών εντάσεων που βιώνουν.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε καθώς η πρεσβυτέρα δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις