Τρίτη, 3 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Ναυάγιο στη Σικελία: «Καθαρό πνιγμό» έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες των θυμάτων του Bayesian

Ναυάγιο στη Σικελία: «Καθαρό πνιγμό» έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες των θυμάτων του Bayesian
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Louiza Vradi

Οι πληγές ακόμη δεν έχουν κλείσει από τις 19 Αυγούστου 2024, όπου 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από το ναυάγιο στη Σικελία, όταν το πολυτελές ιστιοφόρο «Bayesian» έπεσε σε καταιγίδα και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η δικαστική έρευνα για το ναυάγιο στη Σικελία παραμένει σε εξέλιξη. Οι αρχές αναζητούν τα πιθανά λάθη που έκανε το πλήρωμα του «Bayesian» με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να πνιγούν, ανάμεσά τους και ο Βρετανός ιδιοκτήτης του σκάφους, ο Μάικ Λιντς.

Νεκροψία μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο σε 2 θύματα. Τα ευρήματα από την εξέταση των σορών του Αμερικανού δικηγόρου Κρις Μορβίλο, και της συζύγου του, Νέντα, έδειξαν καθαρό πνιγμό και δεν υπήρχαν «σημάδια» από άλλους τραυματισμούς σύμφωνα με την Daily Mail.

Ανάμεσα στα θύματα και ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας και ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, η οποία θα ξεκινούσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μέσα στον Σεπτέμβριο.

Νεκροί ανασύρθηκαν από δύτες και οι επιβάτες Τζόναθαν και Τζούντι Μπλούμερ αλλά και ο σεφ του γιοτ Ρεκάλντο Τόμας.

Οι νεκροψίες των υπόλοιπων θυμάτων θα γίνουν μέσα την εβδομάδα παράλληλα με την δικαστική έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως τρία μέλη του πληρώματος αυτή τη στιγμή ερευνώνται για υποψία πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου Τζέιμς Κάτφιλντ.

Ο καπετάνιος την περασμένη Τρίτη, άσκησε το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός όταν ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς. Οι δικηγόροι του εξήγησαν πως ήταν «ταραγμένος» και πως χρειάζονταν χρόνο για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή του.

«Σώσαμε όσους μπορούσαμε»

Ένας από τους επιζώντες και μέλος του πληρώματος, ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιθς δήλωσε στους ερευνητές πως τα μέλη του πληρώματος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τους επιβάτες του «Bayesian».

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος ήταν στους 20 κόμβους (23 μίλια την ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Το πλοίο έγειρε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε», είπε ο Γκρίφιθς.

«Περπατούσαμε πάνω στα τοιχώματα (του σκάφους). Σώσαμε όσους μπορούσαμε, ο Κάτφιλντ έσωσε επίσης το κοριτσάκι και τη μητέρα του», δήλωσε για την Σαρλότ Γκολούνσκι και την ενός έτους κόρη της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις