Τετάρτη, 4 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Nvidia: Περίπου 10 δισ. δολάρια σε περιουσία έχασε ο CEO από την κατρακύλα της μετοχής κατά 9,5%

Nvidia: Περίπου 10 δισ. δολάρια σε περιουσία έχασε ο CEO από την κατρακύλα της μετοχής κατά 9,5%

Ισχυρό πλήγμα στην προσωπική του περιουσία υπέστη ο CEO της Nvidia, Γένσεν Χουάνγκ, από τη χθεσινή «βουτιά» (3.9.2024) της μετοχής της εταιρείας κατά 9,5% στο πλαίσιο του τεχνολογικού κραχ στη Wall Street.

Η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Nvidia σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ μετά την πτώση των μετοχών τσιπ και την αναφορά ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έστειλε κλήσεις στην εταιρεία τεχνολογίας στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης έρευνας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Huang υποχώρησε κατά περίπου 10 δισ. δολάρια στα 94,9 δισ. δολάρια την Τρίτη, η μεγαλύτερη πτώση δολαρίων σε μία ημέρα για τον ίδιο από τότε που ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index άρχισε να παρακολουθεί τον πλούτο του το 2016. Η βουτιά ακολούθησε την πτώση κατά 9,5% των μετοχών της εταιρείας κατασκευής τσιπ, στην οποία είναι συνιδρυτής.

Η επιτυχία των προϊόντων της Nvidia -μαζί με τις προσπάθειες των αντιπάλων να αναπτύξουν εναλλακτικά τσιπ- κατέστησε την εταιρεία κρίσιμο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποστέλλει πλέον νομικά δεσμευτικά αιτήματα που υποχρεώνουν τους παραλήπτες να παρέχουν πληροφορίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την έρευνα. Αυτό καθιστά την κυβέρνηση ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη επίσημης καταγγελίας.

Οι αντιμονοπωλιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Nvidia δυσκολεύει τη μετάβαση σε άλλους προμηθευτές και τιμωρεί τους αγοραστές που δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις