Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ιταλία: Ο 17χρονος άκουγε εμμονικά ένα τραγούδι των Beatles πριν σφάξει τους γονείς και τον αδελφό του

(Marco Ottico/Lapresse via AP)
Marco Ottico/Lapresse via AP

Εμμονή με ένα τραγούδι των Beatles είχε ο 17χρονος που κατέσφαξε τους γονείς και τον 12χρονο αδερφό του στα 51α γενέθλια του πατέρα του μέσα στο σπίτι τους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο νεαρός είπε στην αστυνομία ότι σκότωσε την οικογένειά του για να «ζήσει πιο ελεύθερα» αφού άκουγε με εμμονή το «The Long and Winding Road» των Beatles τις ημέρες πριν αφαιρέσει τόσο βάναυσα τις ζωές των μελών της οικογένειάς του στην Ιταλία. 

Το αγόρι, με το όνομα Riccardo, έσφαξε βάναυσα τον πατέρα του, Fabio Chiarioni, τη μητέρα του, Daniela Albano, 49, και τον 12χρονο αδερφό Lorenzo με ένα κουζινομάχαιρο 20 εκατοστών στο Paderno Dugnano, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, την Κυριακή (01.09.2024).

Ο 17χρονος, σύμφωνα με την Dailymail, στην ομολογία του είπε ότι είχε πάθει εμμονή με ένα τραγούδι των Beatles τις μέρες πριν τις δολοφονίες και ότι άκουσε συνεχώς τους στίχους «Πολλές φορές έχω μείνει μόνος / Και πολλές φορές έχω κλάψει».

Κατά τη διάρκεια της σοκαριστικής επίθεσης, ο έφηβος έσφαξε πρώτα τον αδερφό του ενώ κοιμόταν και οι κραυγές του Λορέντζο ξύπνησαν τους γονείς τους, οι οποίοι όρμησαν στην κρεβατοκάμαρά του.

Ο ανήσυχος πατέρας, που δεν ήξερε ότι ο μεγαλύτερος του ήταν ο δράστης, του ούρλιαξε για βοήθεια, για να πεθάνει στη συνέχεια από τις μαχαιριές του ίδιου του του παιδιού.

«Μαχαίρωσα τον μπαμπά ενώ μου φώναζε να ζητήσω βοήθεια», ομολόγησε ο έφηβος, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Il Difforme.

Και πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ένα μαχαίρι θα ήταν αρκετό για να σκοτώσεις, μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι».

«Δεν ήθελα να υποφέρουν»

Το αγόρι μαχαίρωσε τον πατέρα του στο λαιμό πολλές φορές για να πεθάνει γρήγορα καθώς είπε ότι «δεν ήθελε να υποφέρει η οικογένειά του». 

Είπε επίσης στους ανακριτές: «Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για τον οποίο τους σκότωσα.

Ένιωθα σαν ξένο σώμα στην οικογένειά μου. Καταπιεσμένος. Σκέφτηκα ότι σκοτώνοντας τους όλους θα ελευθερώσω τον εαυτό μου, θα τον βγάλω από αυτή την ταλαιπωρία».

Ο 17χρονος είπε επίσης ότι σκέφτηκε να πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

Αρχικά, ο 17χρονος δεν είπε την αλήθεια για το τραγικό φονικό, καθώς υποστήριξε ότι είχε δει τον πατέρα του, να σκοτώνει τη μητέρα και τον αδερφό του και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι και σκότωσε τον πατέρα του.

Όπως υποστήριξε, πριν τελικά να ομολογήσει μετά από πολύωρη ανάκριση ότι είναι εκείνος ο δράστης του τριπλού φονικού, είχε βρει τον πατέρα του να κάθεται σε μια καρέκλα στο δωμάτιο του αδελφού του έχοντας δίπλα το μαχαίρι και μπροστά το άψυχο κορμί της συζύγου του, προσθέτοντας ότι τότε πήρε αυτός ένα μαχαίρι και τον σκότωσε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις