Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Πώς σε λένε; Τι δείχνει το όνομά σου για την προσωπικότητά σου

Πώς σε λένε; Τι δείχνει το όνομά σου για την προσωπικότητά σου

Μπορεί το όνομά σου να σου φαίνεται συνηθισμένο ή και πολύ παράξενο. Ξέρεις όμως ότι μπορεί να δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα σου ή ολόκληρη την προσωπικότητά σου;

Υπάρχουν λεξικά που καταγράφουν τα ελληνικά ονόματα και υποστηρίζουν, βάσει ερευνών, ότι το όνομά μας όχι μόνο σημαίνει κάτι αλλά ότι υπάρχει μια ολόκληρη λαϊκή αντίληψη γύρω από αυτό.

Αν σε λένε Γιώργο, για παράδειγμα, θα πρέπει να ξέρεις ότι αν μη τι άλλο έχεις το πλέον διαδεδομένο όνομα. Ακολουθείς στη σειρά αν σε λένε Γιάννη, Κωνσταντίνο, Δημήτρη, Νίκο ή Παναγιώτη.

Αν τώρα σε λένε Διονύση, το πιθανότερο είναι ότι είσαι από τη Ζάκυνθο, μιας και είναι ένα όνομα ιδιαίτερα διαδεδομένο στο νησί λόγω του Πολιούχου. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ένα μέρος της Ελλάδας αλλά σε πολλά.

Κάθε μέρος έχει τα δικά του πιο συνηθισμένα ονόματα ανδρικά και γυναικεία. Βέβαια, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν γενικώς στην Ελλάδα για την συχνότητα με την οποία τα συναντάμε.

Για παράδειγμα, ως προς τα γυναικεία ονόματα, έρευνα με 20.000 συμμετέχουσες έδειξε ως πιο διαδεδομένο γυναικείο όνομα το Μαρία (σε ποσοστό 10,6%), ενώ ακολουθούν τα Ελένη, Αικατερίνη, Βασιλική, Σοφία και Αγγελική.

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε κάτι παραπάνω για το όνομά μας και παρακάτω σου δείχνουμε τις ερμηνείες που έχουν αποδοθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις