Πέμπτη, 5 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Κανείς δεν αφήνει τον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του – Τέλος και το «Hold on i’ m coming»

Εκλογές ΗΠΑ: Κανείς δεν αφήνει τον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του – Τέλος και το «Hold on i’ m coming»

Η οικογένεια του αείμνηστου Isaac Hayes κέρδισε άλλη μια δίκη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ αφού παρά τις επανηλειμένες εκκλήσεις τους να μην χρησιμοποιεί ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ τα τραγούδια του δημιουργού στην προεκλογική το εκστρατεία εκείνος τους αγνοούσε. 

Δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε λοιπόν τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του τη χρήση του τραγουδιού “Hold On, I’m Coming”  μετά από αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του, Isaac Hayes.

Στη μακρά λίστα των καλλιτεχνών που έχουν αντιταχθεί στη χρήση των τραγουδιών τους σε συγκεντρώσεις Ρεπουμπλικανών, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι μόνο τον τελευταίο μήνα οι Abba, οι Foo Fighters, ο τραγουδιστής των White Stripes Jack White, η Celine Dion και ο Johnny Marr.

Επόμενος που προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον του Τραμπ είναι ο Eddy Grant σχετικά με τη χρήση του τραγουδιού του “Electric Avenue”. Η καταγγελία έγινε πριν από 4 χρόνια και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δικαστήριο του Μανχάταν αυτήν την Παρασκευή (06/09/24).

Ο Grant μήνυσε τον Τραμπ για ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του 2020, που περιείχε ένα απόσπασμα 40 δευτερολέπτων από το τραγούδι του. Το βίντεο είχε προβληθεί 13,7 εκατομμύρια φορές πριν το Twitter το κατεβάσει, και ο Grant υποστηρίζει ότι η χρήση ήταν χωρίς άδεια, για την οποία ο Τραμπ του οφείλει 300.000 δολάρια σε αποζημιώσεις.

Όπως και στην υπόθεση του Hayes, οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για το δικό του τραγούδι.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία έπαιζε τακτικά το τραγούδι πριν και μετά τις ομιλίες του, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Συνέλευσης των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο. Ωστόσο, η οικογένεια του Hayes μήνυσε την εκστρατεία του Τραμπ, λέγοντας ότι αγνόησε επανειλημμένα αιτήματα να σταματήσει τη χρήση του τραγουδιού, το οποίο έγινε διάσημο από το ντουέτο της σόουλ μουσικής, Sam and Dave, το 1966.

Η προσωρινή απόφαση του δικαστή Thomas Thrash στην Τζόρτζια απαγορεύει στην εκστρατεία να παίζει το τραγούδι ξανά μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεση. Ωστόσο, ο δικαστής δεν διέταξε την εκστρατεία του Τραμπ να κατεβάσει τις ηχογραφήσεις από προηγούμενες εκδηλώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε το τραγούδι.

Ο γιος του Hayes, Isaac Hayes III, είπε ότι ο πατέρας του, που πέθανε το 2008, δεν θα είχε υποστηρίξει τον πρώην Πρόεδρο. Εξήγησε ότι “δεν πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, αλλά για ζήτημα χαρακτήρα”.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ronald Coleman, δήλωσε ότι η εκστρατεία είχε ήδη συμφωνήσει να σταματήσει τη χρήση του τραγουδιού “Hold On, I’m Coming”. Επίσης, πρόσθεσε ότι η υπόθεση μπορεί να επιλυθεί πριν φτάσει σε δίκη.

Η οικογένεια του Hayes ισχυρίζεται ότι η εκστρατεία του Τραμπ χρησιμοποίησε το τραγούδι 134 φορές μετά από το πρώτο αίτημα να σταματήσει. Απαιτούν 3 εκατομμύρια δολάρια για τη χρήση του τραγουδιού μεταξύ 2022 και 2024.

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι η οικογένεια του Hayes δεν κατέχει τα δικαιώματα του τραγουδιού και ότι είχε άδεια να το χρησιμοποιεί, κάτι που οι δικηγόροι της οικογένειας Hayes χαρακτήρισαν ως “εσφαλμένο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις