Πέμπτη, 5 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Μαγιόρκα: Μία νεκρή τουρίστρια και ένας αγνοούμενος μετά από σφοδρή καταιγίδα

Μαγιόρκα: Μία νεκρή τουρίστρια και ένας αγνοούμενος μετά από σφοδρή καταιγίδα

Τραγικό τέλος είχε μία 26χρονη Βρετανίδα στη Μαγιόρκα που ενώ έκανε πεζοπορία ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Η απίστευτη καταιγίδα ξέσπασε στη Μαγιόρκα στις αρχές της εβδομάδας. Οι αρχές αυτή τη στιγμή αναζητούν και τον φίλο του θύματος που παραμένει αγνοούμενος από το βράδυ της Δευτέρας (01.09.2024).

Οι δύο πεζοπόροι είχαν πάει σε μια ορεινή περιοχή, στη βόρεια πλευρά της Μαγιόρκας, όπου βρίσκεται το φαράγγι Τόρεντ δε Παρέις, το οποίο καταλήγει στη Μεσόγειο.

Ολόκληρη η Ισπανία προσεύχεται ώστε να βρεθεί σώος ο αγνοούμενος.

«Η Πολιτοφυλακή και η πυροσβεστική συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου», έγραψαν στο Χ (πρώην Twitter) οι υπηρεσίες διάσωσης.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τη Μαγιόρκα προκαλούν τρόμο.

Άνθρωποι τρέχουν να προστατευτούν από την καταιγίδα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και σκάλες πλημμύρησαν.

Μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας, οι αρχές κατάφεραν να διασώσουν 10 πεζοπόρους που προσπαθούσαν να σώσουν το φαράγγι. Οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν μόνο αθλητικά παπούτσια και σορτσάκι.

«Εκείνοι μας είπαν ότι είδαν δύο ανθρώπους να παρασέρνονται από τη θύελλα», είπε ο Χουάν Κάρλος Ροντρίγκεθ, ο επικεφαλής της ομάδας ορεινών επιχειρήσεων της Πολιτοφυλακής των Βαλεαρίδων

Οι αρχές των Βαλεαρίδων είχαν προειδοποιήσει κατοίκους και τουρίστες για σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή και είχαν ζητήσει να αποφεύγουν τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο, όπως τα θαλάσσια σπορ και την πεζοπορία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις