Πέμπτη, 5 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της πυροσβεστικής δεν πήρε ποτέ κατάθεση από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της πυροσβεστικής δεν πήρε ποτέ κατάθεση από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Σταδιακά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της τρομερής υπόθεσης που αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε η πυροσβεστική και το λιμενικό που φέρεται πως δεν αντιμετώπισαν την κατάσταση όπως άρμοζε.

Η έρευνα της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων ξεκίνησε να αποδίδει «καρπούς» και να δείχνει τις ευθύνες των ελληνικών αρχών για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τη φωτιά σε ένα από τα μοναδικά πράσινα σημεία της Ύδρας.

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, το εσωτερικών υποθέσεων βρήκε τρία λάθη στη διαχείριση της κατάστασης.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής στην κατάθεσή του δήλωσε πως ο ίδιος προσωπικά πήγε να πάρει κατάθεση από τους επιβάτες της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι», αλλά αποδείχθηκε πως ήταν ψέμα.

Ο διοικητής ανέφερε πως πήρε συνολικά κατάθεση από 10 άτομα ενώ εκείνη τη στιγμή στη θαλαμηγό βρισκόντουσαν μόνο 8.  Οι δύο που έλειπαν είχαν αναχωρήσει την προηγούμενη ημέρα για την Αθήνα.

Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο η λίστα επιβατών έγραφε για 8 επιβάτες ενώ εκείνος κατέθεσε πως ήταν 10, απάντησε πως ο πλοίαρχος του είπε τον αριθμό.

Το δεύτερο σημείο που φαίνεται το αλαλούμ στις ελληνικές αρχές είναι πως αν και τόσο η πυροσβεστική όσο το λιμενικό σώμα έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά, κανένας από τους δύο δεν προσέγγισε τη θαλαμηγό για να ερευνήσει την πιθανή εμπλοκή τους.

Το τρίτο σημείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το ότι ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για την κατάσταση δύο ημέρες μετά όπου τότε έγινε και η αυτοψία μετά από τις παρατηρήσεις του.

Οι μεγιστάνες από το Καζακστάν ωστόσο είχαν φύγει ήδη από τη χώρα με ιδιωτική πτήση.

Για την υπόθεση τόσο ο αρχιπύραρχος όσο και ο βοηθός του είχαν απομακρυνθεί από τη διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού καθώς κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος.

Στις αρχές του Αυγούστου ο καπετάνιος της πολυτελής θαλαμηγού ομολόγησε πως εκείνος πέταξε τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις