Πέμπτη, 5 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Volkswagen: Παρέμβαση Σολτς στην κρίση του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας 

Volkswagen: Παρέμβαση Σολτς στην κρίση του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας 

Στην κρίση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, παρενέβη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz).

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες (04.09.24) στο Βερολίνο ότι ο Σολτς μίλησε με τη διοίκηση καθώς και με την πρόεδρο του Συμβουλίου Εργασίας της Volkswagen και μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της.

O καγκελάριος γνώριζε τη σημασία της VW ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας και είχε επίγνωση της πρόκλησης μετασχηματισμού που αντιμετωπίζει ολόκληρη η βιομηχανία. Ο Scholz θα παρακολουθεί τις εξελίξεις πολύ στενά. Η επίλυση των προβλημάτων εναπόκειται στην εταιρεία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα παρέμβει.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ (Hubertus Heil) δήλωσε στο Βερολίνο ότι θα πρέπει να είναι δυνατή η συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να διασφαλιστεί η διασφάλιση όλων των εγκαταστάσεων και η αποφυγή απολύσεων στη VW.

Γι’ αυτό είναι τώρα η ώρα για βιομηχανική και κοινωνική συνεργασία, σημείωσε. «Η ευθύνη πρέπει να αναληφθεί, μεταξύ άλλων και από τον όμιλο. Εμείς δεν θα το κρίνουμε, ούτε θα το συνοδεύσουμε μόνο πολιτικά, αλλά θα παράσχουμε και υποστήριξη όπου χρειάζεται».

Ο Heil αναφέρθηκε και πάλι στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης καθώς και στα μέτρα πολιτικής για την αγορά εργασίας. Αναφέρθηκε επίσης στα φορολογικά κίνητρα για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα ως εταιρικά αυτοκίνητα που έχει δρομολογήσει το υπουργικό συμβούλιο για την τόνωση της ζήτησης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις