Σάββατο, 7 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Πρωτοπόροι στην τεχνολογία υδρογόνου: Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation εντείνουν τη συνεργασία τους

Πρωτοπόροι στην τεχνολογία υδρογόνου: Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation εντείνουν τη συνεργασία τους

Η BMW σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα ευρείας παραγωγής με τεχνολογία κυψελών καυσίμου (FCEV) το 2028, προσφέροντας έτσι στους πελάτες της μια ακόμα επιλογή ηλεκτρικού οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation, δύο εταιρείες με παράδοση στις καινοτομίες, ενώνουν τώρα τις δυνάμεις και τις τεχνολογικές τους δυνατότητες για να φέρουν στους δρόμους ένα σύστημα κυψελών καυσίμου νέας γενιάς.

Και οι δύο εταιρείες προσβλέπουν στην προώθηση της οικονομίας του υδρογόνου και έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους για τη μετάβαση αυτής της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων στην επόμενη φάση.

Η κορυφαία τεχνογνωσία του BMW Group στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από τις άοκνες προσπάθειές του να προωθήσει τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου υδρογόνου και την υιοθέτηση μιας προσέγγισης «ανοιχτής τεχνολογίας», προκειμένου να παρέχει στους πελάτες του μια σειρά λύσεων κινητικότητας για το μέλλον.

«Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας: το πρώτο όχημα ευρείας παραγωγής με κυψέλες καυσίμου που προσφέρεται από έναν παγκόσμιο premium κατασκευαστή. Με κινητήρια δύναμη το υδρογόνο και με οδηγό το πνεύμα της συνεργασίας μας, θα υπογραμμίσει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική πρόοδος διαμορφώνει τη μελλοντική κινητικότητα», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. «Και θα προαναγγείλει μια εποχή σημαντικής ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου».

Ο Koji Sato, Πρόεδρος & Μέλος του Δ.Σ. (Representative Director) της Toyota Motor Corporation, δήλωσε, «Είμαστε χαρούμενοι που η συνεργασία της BMW με την Toyota εισέρχεται σε μία νέα φάση. Στην μακρά ιστορία της συνεργασίας μας, έχουμε επιβεβαιώσει ότι η BMW και η Toyota μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα αυτοκίνητα και την πίστη στις «ανοιχτές τεχνολογίες» και στην προσέγγιση «πολλαπλών οδών» με στόχο την ουδετερότητα του άνθρακα.

Με βάση αυτές τις κοινές αξίες, θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε προσπάθειες όπως η κοινή ανάπτυξη συστημάτων κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και η επέκταση των υποδομών, με στόχο την υλοποίηση μιας κοινωνίας υδρογόνου. Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας από κοινού με την BMW και τους εταίρους μας σε διάφορους κλάδους για την υλοποίηση ενός μέλλοντος όπου η ενέργεια του υδρογόνου θα υποστηρίζει την κοινωνία».

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation θα αναπτύξουν από κοινού το σύστημα κίνησης για επιβατικά οχήματα, με την βασική τεχνολογία κυψελών καυσίμου (τις κυψέλες καυσίμου τρίτης γενιάς) να δημιουργεί συνέργειες για χρήση τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε επιβατικά μοντέλα. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας θα αξιοποιηθεί σε ανεξάρτητα μοντέλα τόσο της BMW όσο και της Toyota και θα διευρύνει τη γκάμα των επιλογών FCEV που είναι διαθέσιμες στους πελάτες, φέρνοντας το όραμα της κινητικότητας υδρογόνου ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Οι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν ότι τα μοντέλα κυψελών καυσίμου της BMW και της Toyota θα διατηρήσουν την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας, αποτελώντας ανεξάρτητες εκδόσεις FCEV.

Η δημιουργία συνεργειών και η συγχώνευση του συνολικού αριθμού των συστημάτων κίνησης χάρη στις από κοινού διαδικασίες ανάπτυξης και προμήθειες υπόσχεται μείωση του κόστους της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή σε όλο τον κόσμο του πιλοτικού στόλου οχημάτων BMW iX5 Hydrogen, το BMW Group προετοιμάζεται τώρα για την ευρεία παραγωγή αυτοκινήτων με συστήματα κίνησης υδρογόνου το 2028 βασισμένων στην από κοινού εξέλιξη της τεχνολογίας κινητήρων επόμενης γενιάς.

Τα οχήματα αυτά θα ενσωματωθούν στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της BMW, κάτι που σημαίνει ότι η BMW θα προσφέρει μια πρόσθετη παραλλαγή ενός υφιστάμενου μοντέλου με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το BMW Group θεωρεί ρητά ότι τα FCEV αντιπροσωπεύουν μια άλλη τεχνολογία EV η οποία είναι συμπληρωματική της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV), και παρατάσσονται δίπλα στα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά (PHEV) και τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation έχουν στο ενεργητικό τους μία δεκαετία αξιόπιστης και επιτυχημένης συνεργασίας. Από αυτή τη σταθερή βάση, οι δύο εταιρείες επεκτείνουν τώρα τη συνεργασία τους για να επιταχύνουν την καινοτομία των συστημάτων κίνησης κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και να γίνουν πρωτοπόροι σε αυτή τη νέα τεχνολογία.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις