Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Πολάκης και 87 ζήτησαν εκλογές από τον Κασσελάκη – Κάντε μου πρόταση μομφής, η απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

Πολάκης και 87 ζήτησαν εκλογές από τον Κασσελάκη – Κάντε μου πρόταση μομφής, η απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

Σε μια παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη με αντιπάλους τον Παύλο Πολάκη και τους 87.

Παύλος Πολάκης και από τους 87, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησαν εκλογές για νέο Πρόεδρο από τον Στέφανο Κασσελάκη με τον ίδιο να αρνείται και να τους εξωθεί επί της ουσίας να καταθέσουν πρόταση μομφής αλλά και επίσης να τους ζητεί να δεσμευθούν ότι δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο», είπε απευθυνόμενος στους συντρόφους του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους είπαν ότι η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής. Τότε παρενέβη ο Παύλος Πολάκης και είπε ότι «η πρόταση μομφης θα τραυματίσει το κόμμα άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές. Πρόσθεσε ότι: «Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας».

Ο Πολάκης είπε επίσης: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει (σ.σ. πολιτική συμφωνία) τότε υπάρχει το επόμενο βήμα», υπονοώντας την πρόταση μομφής.
«Υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Υπάρχει διάλυση του κόμματος με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Όπως ήδη έχει μεταδώσει το newsit.gr στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρούν να ξορκίσουν το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει το γάντι.

Με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνηθίζει να απαντάει στις προκλήσεις, πολλοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ότι θα πάει σε εκλογές από την στιγμή που τον αμφισβητεί ένα κομμάτι της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε επικοινωνία του newsit.gr με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ο ίδιος εμφανίστηκε εντελώς αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το απόγευμα (05/09/24) συνεδριάζει και η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ όπου στελέχη που μετέχουν σε αυτή καταγγέλλουν κωλυσιεργία από την πλευρά του Προέδρου για να μην συζητηθούν σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την μορφή που θα πάρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, εάν δηλαδή θα παραμείνει συλλογικό κόμμα ή με τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη θα γίνει ένα απολύτως προσωποπαγές κόμμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις