Σάββατο, 7 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Αρχελάου 5: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της νέας σειράς της ΕΡΤ

Αρχελάου 5: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της νέας σειράς της ΕΡΤ

Χαρακτήρες γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις γεμίζουν με φρέσκο αέρα και χαμόγελα τα σπίτια μας μέσα από τη νέα σειρά «Αρχελάου 5».

Μεγάλοι έρωτες, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, τσακωμοί και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου 5.

Ένα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

Η σύγχρονη κωμωδία με το έξυπνο χιούμορ, τους πολυδιάστατους χαρακτήρες και τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Φωτεινής Κοτρώτση, Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 21:00, και φιλοδοξεί να γίνει η καθημερινή μας τηλεοπτική συνήθεια.

Δημιουργοί της σειράς: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης και Θάνος Νασόπουλος.

Σενάριο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης, Θάνος Νασόπουλος, Αντώνης Ανδρής, Άννα Βασιλείου, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Καστέλλης, Ιωάννα Φωτοπούλου και Σελήνη Παπαγεωργίου.

Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Διακάκης.

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Κοτρώτση, Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη.

Η πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει την υπογραφή του Ερμή Γεραγίδη.

Οι πρωταγωνιστές

Ελάτε στο… μπαράκι του Παγκρατίου για να γνωρίσουμε τους ήρωες της σειράς!

Ματθαίος Βασιλείου (Γιάννης Στάνκογλου): Ο σκληρός μαφιόζος αλλά και… εμμονικός χαζομπαμπάς. Φίλος και συνεργάτης του Αλέξανδρου. Αυστηρος, ευθύς και απότομος αλλά κατά βάθος τρυφερός.

Κέλλυ Κομοντάκη (Εβελίνα Παπούλια): Η αδίστακτη ζωντοχήρα. Ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας της Αρχελάου 5, πλην του ισογείου φυσικά. Γυναίκα καριέρας, με λαϊκή καταγωγή. Σέξι και καπάτσα. Θεία της Λυδίας, την οποία αγαπά σαν κόρη της.

Αλέξανδρος Τσαούσογλου (Γεράσιμος Γεννατάς): Ο εγωπαθής, ζεν πρώην άντρας της Κέλλυς και ιδιοκτήτης του ισογείου της Αρχελάου 5. Αμφιλεγόμενος μεγαλοδημοσιογράφος, με ικανότητες πολύ λιγότερες από τις φιλοδοξίες του.

Νάντια Καβάλλη (Ναταλία Δραγούμη): Η αντροχωρίστρα σύντροφος του Αλέξανδρου. Πρώην τηλεπαρουσιάστρια «κίτρινων» εκπομπών. Ξεπεσμένη σταρ που αρνείται να συμβιβαστεί με την ηλικία της. Έχει πολλή αυτοπεποίθηση και την ενδιαφέρει πρωτίστως η καριέρα της.

Δώρα Αποστολοπούλου (Άλκηστις Ζιρώ): Η επιτομή της χαλαρότητας. Παιδί της εποχής της. Θορυβώδης, πληθωρική… hot και κοινωνική. Σερβιτόρα στο μπαρ της Αρχελάου 5. Όταν δεν βαριέται πολύ ψιλοδουλεύει.

Λυδία Καρρά (Νατάσσα Εξηνταβελώνη): Η ψυχαναγκαστική και… αποστειρωμένη κολλητή και συγκάτοικος της Δώρας. Μια ευαίσθητη και ηθική δικηγόρος, που θέλει να βάζει τα πάντα σε κουτάκια!

Στέφανος Νικητόπουλος (Γιάννης Καράμπαμπας): Ο πολύ γοητευτικός και συμπαθητικός ιδιοκτήτης του μπαρ της Αρχελάου 5. Στοργικός φίλος, αλλά και ματαιόδοξος.

Ορφέας Τσιρογιάννης (Χάρης Χιώτης): Ο σκηνοθέτης. Κολλητός φίλος και συγκάτοικος του Στέφανου. Περίεργος, κουλτουριάρης και λίγο… παρτάκιας. Καλλιεργημένος και ετοιμόλογος, αλλά κάποιες φορές δύσκολος στη συνεννόηση.

Λαμπρινή Ζουμπούλη (Μαίρη Σταυρακέλλη): Η… δηλητηριώδης και κακότροπη γειτόνισσα. Εθισμένη στον τζόγο και τσακάλι όταν πρέπει να βγάλει λεφτά. Τοξική ως μητέρα.

Κυρ Σωτήρης Αποστολόπουλος (Δημήτρης Πιατάς): Ο trendy παππούς της Δώρας. Προοδευτικός, ολοζώντανος, χαμογελαστός και θετικός άνθρωπος. Ο τυπικός θαμώνας Παγκρατίου, με ψηλή κάλτσα και ηλεκτρικό πατίνι.

Τεό (Θοδωρής) Οικονόμου (Χρήστος Κοντογεώργης): Το αρχέτυπο του μικροαπατεώνα της εποχής. Πολυλογάς και φαντασιόπληκτος. Μπλέκεται παντού και ψάχνει διαρκώς τρόπους να γίνει εκατομμυριούχος.

Μαρούκα Αθανασιάδου (Βάσω Καβαλιεράτου): Η λαϊκιά, ακομπλεξάριστη, φωνακλού, πετυχημένη δικηγόρος και wanna be κολλητή της Κέλλυς. Αυτή κέρδισε την πολυκατοικία της Αρχελάου 5 στα δικαστήρια.

Οδυσσέας Ζουμπούλης (Γιάννης Διακάκης): Ο ευγενικός, αφελής και political correct αστυνομικός της Αρχελάου 5. Ο ταλαίπωρος γιος της Λαμπρινής. Νοικοκύρης, προκομένος και καλόψυχος.

Αγγελίνα Βασιλείου (Δανάη Μικέδη Προδρόμου):Ο ορισμός του παιδιού της Gen Z. Η cool και κακομαθημένη κόρη του Ματθαίου που διψάει για την ανεξαρτησία που της στερεί ο καταπιεστικός πατέρας της.

Μπάμπης Τσάκωνας (Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης): Ο ονειροπόλος ιδιοκτήτης του θεάτρου που δουλεύει ο Ορφέας. Μεταξύ των λιγοστών που θαυμάζουν το σκηνοθετικό μεγαλείο του Ορφέα. Λαϊκός και απλός τύπος, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει πέραση στις γυναίκες.

Μόνικα Μακρή (Λυγερή Μητροπούλου): Η περίεργη, κουλτουριάρα και cringe ηθοποιός μούσα του Ορφέα. Έχει μια ιδιότυπη τρέλα και ακόμα μία πιο ιδιότυπη εμμονή με τον σκηνοθέτη της.

Θάλεια Κούπενου (Μυρτώ Γκόνη):Διευθύντρια καναλιού. Εθισμένη gamer, σκληρή εργοδότρια, ιδιοτελής και… αχώνευτη.

Αγγελόπουλος (Παναγιώτης Μαρκεζίνης): Ο ματαιόδοξος, τεμπέλης βοηθός της Κέλλυς. Ξεκίνησε ως υπεύθυνος… φωτοτυπικού και θέλει να γίνει καναλάρχης. Παθολογικός ψεύτης, ερωτιάρης και ατίθασος. Κατά βάθος αγαπάει πραγματικά την Κέλλυ.

Βύρωνας Παπαναστάσης (Σάμιουελ Ακινόλα): Ο νευρικός και κυνικός βοηθός του Ματθαίου. Ένας γκέι μπράβος με δύο πρόσωπα. Βίαιος, μπερδεμένος και… αγαπησιάρης. Σύντροφος του Ευριπίδη.

Ευριπίδης Δογλέρης (Τζέιμς Ρόντι): Ο σικάτος, εκλεπτυσμένος σεφ, σύντροφος του Βύρωνα. Ήπιος και ταπεινός έξω από την κουζίνα, πεινασμένο λιοντάρι που ψάχνει για τροφή μέσα στην κουζίνα.

Μπίλι Μπι (Πένυ Αγοραστού): Η σέξι, καλόκαρδη και λαϊκιά instagramer/tik toker που μπαίνει στην τηλεόραση με στόχο να τα σαρώσει όλα. Κόρη ψαρά που δεν σταματά να ονειρεύεται και να ζει στον δικό της κόσμο.

Media Τελευταίες ειδήσεις